6 μήνες φυλάκιση στον δημοσιογράφο που χαρακτήρισε «νεοναζί» έναν «περήφανο εθνικοσιαλιστή»!

6 μήνες φυλάκιση στον δημοσιογράφο που χαρακτήρισε «νεοναζί» έναν «περήφανο εθνικοσιαλιστή»!

6 μήνες φυλάκιση στον δημοσιογράφο που χαρακτήρισε «νεοναζί» έναν περήφανο εθνικοσιαλιστή»!

Αν κάποιος δημόσιος λειτουργός παραδέχεται δημόσια ότι «είναι περήφανος που είναι εθνικοσιαλιστής» κι εσείς τον χαρακτηρίσετε «νεοναζί», κινδυνεύετε να συρθείτε σε δίκη και να καταδικαστείτε 6 μήνες για εξύβριση! Αυτό δεν συνέβη στη Γερμανία της εποχής του Χίτλερ, αλλά στην Ελλάδα του 2013.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lesvosnews.net, oλοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης  η δική του  δημοσιογράφου Στράτη Μπαλάσκα ο οποίος  βρέθηκε κατηγορούμενος  μετά από μήνυση του Διευθυντή του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Βασίλη Μακρυπούλια για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης απέρριψε τις κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση διά του Τύπου.  Το δικαστήριο δέχτηκε μόνο την κατηγορία για απλή εξύβριση  και επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών στο δημοσιογράφο. Η ποινή είναι εφέσιμη και η εξύβριση βασίστηκε στο χαρακτηρισμό «νεοναζί» που υπήρχε στο δημοσίευμα του Στρατή Μπαλάσκα.  Στο πλευρό του Στρατή Μπαλάσκα ήταν πλήθος πολιτών και δημοσιογράφων. Μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης ήταν ο Περιφερειάρχης Ν. Γιακαλής  και ο Γραμμάτεας της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων Γ. Καρβουνιάρης. Ο καθηγητής Β. Μαπρυπούλιας αρνήθηκε ότι έχει σχέση με τη «Χρυσή Αυγή» και δήλωσε ότι είναι «Έλληνας» (!!!)
Θυμίζουμε ότι ο καθηγητής είχε υποβάλει  στις 19/11/2013 μήνυση για  «συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου» στο κ. Μπαλάσκα και αμέσως κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία μετά  το δημοσίευμα στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ». Η δίκη τότε είχε αναβληθεί μετά από αίτημα του καθηγητή.

Αξίζει να διαβάσουμε το μήνυμα που επέλεξε να στείλει ο Στρατής Μπαλάσκας (μετά την ολοκλήρωση της δίκης)  μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook (μαζί με τη φωτογραφία που αναδημοσιεύουμε):

«Η πάλη για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της ιστορίας και της μνήμης ούτε αποσπασματική ούτε τυχαία μπορεί να είναι. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημελλιοδικείο Μυτιλήνης σήμερα έκρινε μετά από μια διασικασία οκτώ ωρών ότι δεν διέπραξα τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου, ή έστω της απλής δυσφήμισης αλλά μόνο αυτό της απλής εξύβρισης. Και αυτό και μόνο για τη χρήση του όρου νεοναζί για ένα Διευθυντή σχολείου που δημόσια είχε παραδεχθεί ότι «είναι περήφανος που είναι εθνικοσοσιαλιστής». Και επειδή εγώ δεν είμαι περήφανος για μια πατρίδα με τέτοιους λειτουργούς εκπαίδευσης… πάμε για άλλα. Η πάλη για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της ιστορίας και της μνήμης μπορεί και πρέπει να είναι διαρκής. Η πρωτόδικη εφέσιμη ποινή φυλάκισης έξη μηνών που μου επεβλήθη αποτελεί μετάλλιο τιμής για μένα. «Ενώπιον της Κεντρικής επιτροπής του φωτεινού του μέλλοντος» θε να υψώσω και ετούτο το μετάλλιο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τις πολλές δεκάδες των αλληλέγγυων πολιτών και συναδέλφων που βρέθηκαν σήμερα δίπλα μου. Εδώ περάσαμε τόσα και τόσα θα μας τρομάξει τώρα ο… εθνικοσοσιαλισμός;»

Πηγη:http://mao.gr

66

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Exω φάει και γω 8 μήνες φυλακή (απόφαση Εφετείου) γιατι διαμαρτυρήθηκα σε ενα καθικι που πρόσβαλε αναίτια, απρόκλητα και καταχρηστικά την προσωπικότητά μου με λόγια και με έργα. Τα δύο δικαστήρια δεν εκαναν δεκτό κανένα δικό μου επιχείρημα ενω θεώρησαν ως παράνομίες την ιδιότητά μου ως συνδικαλιστή και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ που ηταν τα επιχειρήματα της άλλης πλευράς. Ντρέπομαι για την Ελλάδα που έχει φτάσει σε αυτό τον ακροδεξιό και φασιστικό κατήφορο. Θέλω να φύγω από αυτή τη χώρα και θα το κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Ειμαι 54 χρονών !

Γράψτε μια απάντηση