Βίντεο από την εισβολή των ΜΑΤ στο Μετρό – Δεκάδες προσαγωγές – Ένας τραυματίας – Κυνηγητό διαδηλωτών

Βίντεο από την εισβολή των ΜΑΤ στο Μετρό – Δεκάδες προσαγωγές – Ένας τραυματίας – Κυνηγητό διαδηλωτών

Βίντεο με τον τραυματία – Φωτογραφίες – Κυνηγητό στο Μοναστηράκι – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παντελώς απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ που διέλυσαν την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα γύρω στις 7:30 το απόγευμα. Ξεκίνησαν με φυσουνιές στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Καραγεώργη Σερβίας και συνέχισαν με κλομπιές και επιθέσεις καταμεσής του κύριου όγκου των διαδηλωτών που είχαν σκοπό να παραμείνουν όσο διαρκούσε η φασιστική συγκέντρωση στη Ρηγίλλης. Αντίθετα η φασιστοσύναξη για τα Ίμια – μικρότερη από κάθε άλλη χρονιά – αντιμετωπίστηκε με διάθεση αβροφροσύνης και ειρηνικής συνύπαρξης από τις Αστυνομικές δυνάμεις. Σοβαρός τραυματισμός ενός Τούρκου πρόσφυγα, αντιφασίστα διαδηλωτή στο Σύνταγμα που μόλις έχασε τις αισθήσεις του, οι ΜΑΤατζήδες που τον έσερναν του έβγαλαν τις χειροπέδες και τον παράτησαν αναίσθητο καταμεσής του δρόμου. Το ασθενοφόρο έκανε 25 λεπτά να τον παραλάβει. Μετά παρεξηγούνται που τους λένε καθάρματα…

Σύνοψη των γεγονότων ως τις το μεσημέρι της Κυριακής 2/2:  Η αστυνομία επιτέθηκε και διέλυσε την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Κυνήγι και συγκρούσεις με διαδηλωτές, ακόμα και μες στο Μετρό, ως το Μοναστηράκι.  14 οι συλληφθέντες, οδηγούνται το μεσημέρι της Κυριακής στον εισαγγελέα –  Τραυματίας από επίθεση των ΜΑΤ νοσηλεύτηκε υπό απειλή σύλληψης στο «Γ. Γεννηματάς» και τελικά οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ (αναλυτικό ρεπορτάζ). Κανονικά η χρυσαυγίτικη συγκέντρωση στη Ρηγίλλης, επιτράπηκε πορεία ως το Χϊλτον. (και: Δείτε παρακάτω, ενημέρωση και φωτορεπορτάζ από την αντιφασιστική πορεία της Παρασκευής στο Κερατσίνι)

Ενημέρωση:

Από τη διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης κατά τις 7.30 το βράδυ στο Σύνταγμα (χαρακτηριστικά, η περιφρούρηση της πορείας φωνάζει «περιφρούρηση μόνο» – τα ΜΑΤ επιτίθενται με χημικά). Πηγή:  Social-Revolution.gr)

Κυριακή 2/2

3 μ.μ.:  Στον εισαγγελέα οι 14 συλληφθέντες, ανάμεσα τους και ο Σ. Γκονκούρ, με βαριές μάλιστα κατηγορίες –  Και μια περίληψη των χθεσινών γεγονότων με εικόνες:  Αθήνα, 1/2/2014: Απρόκλητη καταστολή, χειροπέδες σε τραυματία, εισβολή ΜΑΤ στο Μετρό (βίντεο)

Σύνοψη ως τις 12 το βράδυ Σαββάτου προς Κυριακής:  Η αστυνομία επιτέθηκε και διέλυσε την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σϋνταγμα. Κυνήγι και συγκρούσεις με διαδηλωτές, ακόμα και μες στο Μετρο, ως το Μοναστηράκι. Τραυματίας από επίθεση των ΜΑΤ νοσηλευεται υπό απειλή σύλληψης στο «Γ. Γεννηματάς». Κανονικά η χρυσαυγίτικη συγκέντρωση στη Ρηγίλλης, επιτράπηκε πορεία ως το Χϊλτον. (και: Δείτε παρακάτω, ενημέρωση και φωτορεπορτάζ από την αντιφασιστική πορεία της Παρασκευής στο Κερατσίνι)

Ενημέρωση:

Από τη διάλυση της αντιφασιστικής συγκέντρωσης κατά τις 7.30 το βράδυ στο Σύνταγμα (χαρακτηριστικά, η περιφρούρηση της πορείας φωνάζει «περιφρούρηση μόνο» – τα ΜΑΤ επιτίθενται με χημικά). Πηγή:  Social-Revolution.gr)

Τελευταία ενημέρωση,  00.30 της Κυριακής: Πριν από λίγη ώρα μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στη ΓΑΔΑ ο τραυματίας από την επίθεση των ΜΑΤ νωρίτερα. Αναμένεται να του αποδοθούν κατηγορίες για επίθεση στους αστυνομικούς!

11.45, από τηλεφωνική επικοινωνρία: Στο «Γ. Γεννηματάς» εξακολουθεί να βρίσκεται για εξετάσεις ο τραυματίας από την επίθεση των ΜΑΤ.  Ανδρες της ΟΠΚΕ τον ακολουθούν σε όποια εξέταση κάνει στα επείγοντα του νοσοκομείου, εκεί βρίσκονται και αλληλέγγυοι διαδηλωτές, καθώς ο τραυματίας απειλείται και με άμεση σύλληψη αν δεν νοσηλευτεί, καθώς ολόκληρη η… διμοιρία των ΜΑΤ τον κατηγορεί για επίθεση εναντίον της. Στο Γ. Γεννηματάς βρίσκεται και η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Αφρ. Σταμπουλή.

Στιγμιότυπο από τη συλληψη από τα ΜΑΤ, που σέρνουν δεσμένο πισθάγκωνα έναν εμφανώς καταβεβλημένο άνθρωπο…

…και κατόπιν η παροχή των πρώτων βοηθειών από διασώστες στον τραυματία:

Χωρίς άλλο σχόλιο…Embedded image permalink

(πηγή: Dromografos S.)

10:51 Οι επιβάτες του ηλεκτρικού νωρίτερα αισθάνθηκαν την «ασφάλεια» που προσφέρουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ…

Media preview

Σύνοψη ως τις 10:45  Η αστυνομία επιτέθηκε και διέλυσε την αντιφασιστική συγκέντρωση στο Σϋνταγμα. Κυνήγι και συγκρούσεις με διαδηλωτές, ακόμα και μες στο Μετρο, ως το Μοναστηράκι. Τραυματίας από επίθεση των ΜΑΤ νοσηλευεται υπό απειλή σύλληψης στο «Γ. Γεννηματάς». Κανονικά η χρυσαυγίτικη συγκέντρωση στη Ρηγίλλης, επιτράπηκε πορεία ως το Χϊλτον.

10:35 Από το «γλύστρησε και έπεσε» που είπαν στην αρχή τα ΜΑΤ σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσαν πληροφορίες σχετικά με τον τραυματισμό του τούρκου πολιτικού πρόσφυγα στο Σύνταγμα, η αστυνομία έφτασε στο «τραυματίστηκε όταν επιτέθηκε στα ΜΑΤ», εξού και η απειλή σύλληψης.

10:26 Απίστευτα πράγματα συβαίνουν, σύμφωνα με μαρτυρίες, στο νοσοκομείο Γεννηματά, όπου 15 ένοπλοι ακολουθούν παντού τον τραυματία στις εξετάσεις που κάνει.

10:15 Χημικά μέσα στο σταθμό του μετρό Μοναστηράκι νωρίτερα.

9:55 Η συνέλευση Κατειλημμένων προσφυγικών καλεί κόσμο στο νοσοκομείο Γεννηματά όπου βρίσκεται δεύτερος τραυματιας αντιφασίστας. Έχει ανακοινωθεί η σύλληψή του και άνδρες της ΟΠΚΕ βρίσκονται έξω από το δωμάτιο στο οποίο νοσηλεύεται.

9:28 Το Μετρό άνοιξε ενώ ο ηλεκτρικός παραμένει κλειστός

Τα ΜΑΤ κυνηγούν διαδηλωτές στις ράγες του τρένου

Media preview


Η διμοιρία ΜΑΤ του Δαρείου μπήκε απο Αθηνάς και βγήκε μέσα στον σταθμό στο Μοναστηράκι

Embedded image permalink


9:16 Ενω τα ΜΑΤ συνεχίσουν να κυνηγούν αντιφασίστες στο Μοναστηράκι, ελάχιστα χιλιόμετρα πιο μακριά οι Χρυσαυγήτες σουλατσάρουν: «Με συνθήματα «Ηθικόν; Αίμα, Αίμα, τιμή, ΧΑ», «Τούρκοι Μογγόλοι, δολοφόνοι», «Σκατά στον τάφο του Κεμάλ» κ.ά. συνεχίζεται η πορεία της ΧΑ (@doleross

Media preview

9:15 Χωρίς σχόλιο… (φωτογραφία: @lysimelis)

Media preview

9:12 Οι συγκεντρωμένοι στη Ρηγίλλης χρυσαυγίτες πραγματοποιούν ανενόχλητοι πορεία αυτήν την στιγμή προς τον Ευαγγελισμό, παρά την απαγόρευση της αστυνομίας.

9:15 Εξω από το σταθμο στο Μοναστηράκι

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Κυνηγητό με φόντο την Ακρόπολη, το σύμβολο της δημοκρατίας…

Embedded image permalink

Embedded image permalink

9:05 Αυτή τη στιγμή τα ΜΑΤ έκλεισαν το σταθμό στο Μοναστηράκι  και διώχνουν δημοσιογράφους και επιβάτες


Με επιφύλαξη μεταφέρουμε την είδηση ότι έγιναν δεκάδες προσαγωγές. Η επιφύλαξη έγκειται στον αριθμό των προσαχθέντων γιατί προσαγωγές έγιναν.

8:55 Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλές προσαγωγές εκ των οποίων η μία μετατράπηκε σε σύλληψη. Μεταξύ των προσαχθέντων και ένας ανήλικος

Embedded image permalink


8:52 Τώρα τα ΜΑΤ στην πλατεία Μοναστηράκι – Μέσα στους προσαχθέντες υπάρχει και ένας ανήλικος.

Embedded image permalink


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προσαχθεί 5 άτομα και έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ

Embedded image permalink

Οι διαδηλωτές βγήκαν απαό την έξοδο του Θησείου

8:41 Εντολή για προσαγωγές

Embedded image permalink


8:40 Αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατεβαίνουν την Ηφαίστου

Embedded image permalink


8:40 Χημικά ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι. Μία ομάδα διαδηλωτών έχει εγκλωβιστεί από τα ΜΑΤ στις αποβάθρες του ηλεκτρικού


8:30 Δόθηκε εντολή για διάλυση των διαδηλωτών στο Μοναστηράκι. Δακρυγόνα από τα ΜΑΤ και πέτρες από τους συγκεντρωμένους. Μεγάλο κομμάτι της πορείας ρίσκεται μέσα στον ηλεκτρικό στο Μοναστηράκι με τα ΜΑΤ να είναι απ΄ έξω.

Embedded image permalink


8:10 Στο Μοναστηράκι οι συγκεντρωμένοι από το Σύνταγμα βρίσκονται «περικυκλωμένοι» από πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ


8:05 Τα ΜΑΤ ακολουθούν τους διαδηλωτές προς το Μοναστηράκι


7:50 Ο κύριος όγκος των διαδηλωτών κατεβαίνει τη Μητροπόλεως προς το Μοναστηράκι


Μικροεπεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον των συγκεντρωμένων.

Embedded image permalink

Ο τραυματίας είναι Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας ο οποίος μεταμέρφηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

Embedded image permalink
Να σημειωθεί ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τον τραυματία διαπίστωσαν διάσειση και πως είχε δεχτεί χτυπήματα στον αυχένα και στη μέση. Ήταν λιπόθυμος και δεμένος πισθάγκωνα.

Embedded image permalink
Λόγω της χρήσης χημικών από την πλευρά των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκε ένας διαδηλωτής, ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται ξαπλωμένος στο οδόστρωμα. Στο σημείο έσπευσαν γιατροί για τις πρώτες βοήθειες.
Embedded image permalink
Μετά τη χρήση χημικών οι διαδηλωτές απωθήθηκαν στην οδό Φιλελλήνων όπου και παραμένουν.
Embedded image permalink
Την ίδια ώρα μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούν συγκέντρωση στο Μνημείο Ιμίων (πλατεία Ρηγίλλης) με αφορμή τη συμπλήρωση 18 χρόνων από την κρίση στα Ίμια.
Embedded image permalink
Embedded image permalink

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr left.gr

277

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση