Ο Βαλλιανάτος είναι …επαγγελματίας ομοφυλόφιλος, καρφί και ρουφιάνος;

Ο Βαλλιανάτος είναι …επαγγελματίας ομοφυλόφιλος, καρφί και ρουφιάνος;

Screen Shot 2014-02-26 at 8.21.25 PMΠάλι έγιναν αντικείμενο συζήτησης οι «αποκαλύψεις» του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Γρ.Βαλλιανάτου. Μετά τη δήλωση ότι είναι οροθετικός, ακολούθησαν «κουτσομπολιά» για το ποιοι άλλοι ανταγωνιστές – υποψήφιοι είναι ομοφυλόφιλοι. Η απάντηση της Νεοδημοκράτισσας Φ.Πιπιλή ήταν ότι ο Βαλλιανάτος είναι …επαγγελματίας ομοφυλόφιλος, καρφί και ρουφιάνος, ότι …καταδίδει τους γκέι.

Το πρώτο που έχουμε να σημειώσουμε είναι ότι στελέχη της υπερομοφοβικής, συντηρητικής κι ακροδεξιάς σήμερα ΝΔ είναι τα πλέον αναρμόδια να παραδίδουν μαθήματα συμπεριφοράς σε ομοφυλόφιλους ή απέναντι σε ομοφυλόφιλους.

Το δεύτερο, την έκταση της ομοφοβίας στην Ελλάδα, ώστε ακόμα και οι αστοί πολιτικοί να ντρέπονται να δηλώσουν ότι είναι γκέι. Τόσο που η κ. Πιπιλή το θεωρεί …κατάδοση!

Το τρίτο, η ταξικότητα της ομοφυλοφιλίας. Καμία σοβαρή επίπτωση δε θα έχει αυτή η «αποκάλυψη-κατάδοση» στους αστούς πολιτικούς, αντίθετα αντίστοιχες αποκαλύψεις για φτωχούς ανθρώπους τους στιγματίζουν για μια ζωή, δεδομένης της έκτασης της θεσμικής και κοινωνικής ομοφοβίας στην Ελλάδα.

 

Εμείς θα υπερασπιστούμε τους ομοφυλόφιλους, ακόμα και το Βαλλιανάτο, απέναντι σε ομοφοβικές επιθέσεις, ιδιαίτερα από κυβερνητικά στελέχη που κοντεύουν να πεθάνουν το μισό πληθυσμό, στρέιτ και γκέι, ντόπιους και μετανάστες , άντρες και γυναίκες… Θα υπερασπιστούμε ακόμα και τον ομόφιλο σεξουαλικό προσανατολισμό κυβερνητικών στελεχών απέναντι σε ενδεχόμενες επιθέσεις από τους φασίστες.

Η σεξουαλική, η φυλετική και η κάθε είδους καταπίεση έχει σαν ρίζα το σύστημα της εκμετάλλευσης που διαιρεί τον κόσμο για να τον ξεζουμίζει καλύτερα και για να δυσκολεύει την κοινή πάλη όλων μας εναντίον του. Εκφραστής του συστήματος σήμερα είναι η απεχθής ακροδεξιά μνημονιακή συγκυβέρνηση  ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στέλεχος της οποίας είναι η Φ.Πιπιλή

Το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό κίνημα και η Αριστερά, όσο ξετυλίγεται δημόσια αυτή η συζήτηση, είναι ευκαιρία να αναδείξει το ρατσισμό εις βάρος των γκέι, των τρανσέξουαλ, των οροθετικών κτλ, να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους και να προσπαθήσει να τους εμπλέξει ενεργά στον αγώνα ενάντια στην καταπίεση, τα μνημόνια, την κυβέρνηση, το φασισμό. Να παλέψουμε όλοι μαζί για την υπεράσπιση των μισθών και συντάξεων, των σχολείων, των νοσοκομείων μας, των κοινωνικών κι εργατικών μας δικαιωμάτων, που πλήττονται βάναυσα για όλους, χωρίς …ρατσιστικές διακρίσεις.

Ο Γρ. Βαλλιανάτος έχει το ελεύθερο να κάνει «προκλητικές δηλώσεις» με οποιοδήποτε κίνητρο. Το αστικό-νεοφιλελεύθερο κόμμα του είναι εχθρικό απέναντι στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Μπορεί να χτυπηθεί αποτελεσματικά, όχι πολιτικάντικα ή δημαγωγώντας με ανούσιες φτηνές ατάκες εντυπωσιασμού αλλά,  προτάσσοντας τους κοινούς αγώνες εργαζομένων και καταπιεσμένων αφενός και μια  ριζοσπαστική-ταξική αριστερή πολιτική αφετέρου.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

 

134

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν καταλαβαίνω γιατί έχει το ελεύθερο ο Βαλλιάνάτος να κάνει οποιαδήποτε προκλητική δήλωση θέλει.
    Τι έγινε ρε σύντροφοι ποιά είναι η κυρίαρχη αντίθεση , η υπεράσπιση της ομοφυλίας ή η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων; Οι πλούσιοι ομοφυλόφιλοι χρειάζονται την υπεράσπισή μας;
    Δεν εκπροσωπεί ο Βαλλιάνάτος την αντίδραση;
    Δεν καρφώνει ανθρώπους με ανηθικότητα , όπως και αν ορίσουμε την ηθική;
    Όλοι οι ομοφυλόφιλοι εκδίδονται;
    Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που κρατουν την αξιοπρέπειά τους;
    Η πορνεία του Βαλλιανάτου είναι η σημαία μας;
    Το να φτάνει κάποιος στην πορνεία όχι απο ανάγκη αλλά απο ιδεολογία ανέλιξης δεν είναι αντιδραστικό;

    • Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων, αυτό είναι το ζητούμενο. Πρώτα ο φασισμός ξεκινάει από τους πιο αδύναμους και μετά επεκτείνεται σε όλους, αυτό ήταν και είναι το σχέδιο. Οπότε καθήκον δικό μας είναι η υπεράσπιση όλων.

Γράψτε μια απάντηση