Νοσοκομείο στη Γάζα χτύπησαν οι Ισραηλινοί, τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

Νοσοκομείο στη Γάζα χτύπησαν οι Ισραηλινοί, τουλάχιστον τέσσερις νεκροί

nosokomeio-sti-gaza-xtupisan-oi-israilinoi-toulaxiston-tesseris-nekroiΤουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και «δεκάδες» άλλοι τραυματίστηκαν λόγω ισραηλινής επίθεσης στο νοσοκομείο των Μαρτύρων του αλ-Ακσά, στη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό των νεκρών από την έναρξη των επιχειρήσεων, στις 8 Ιουλίου, να υπερβαίνει τους 510.
Έκκληση προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας του ΟΗΕ να σταματήσουν οι επιθέσεις με στόχους νοσοκομειακές εγκαταστάσεις απηύθυνε το υπουργείο Υγείας των Παλαιστίνιων.

Άγνωστο παραμένει αν το νοσοκομείο χτυπήθηκε από αεροπορικά πυρά ή από βλήματα πυροβολικού. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως είχε πληγεί κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής.


Η επίθεση στο νοσοκομείο έρχεται στον απόηχο της πιο αιματηρής μέρας της σύρραξης, κατά την οποία περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, με το μεγαλύτερο αιματοκύλισμα να λαμβάνει χώρα στην συνοικία Σατζάγια, όπου περισσότεροι από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν χαρακτήρισε το βομβαρδισμό της συνοικίας «φριχτή ενέργεια», ενώ ο παλαιστίνιος πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς έκανε λόγο για «σφαγή».

1979551_331942990294577_358392005719983535_nΤην ίδια στιγμή, σήμα πως η ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Γάζα «θα εντατικοποιηθεί» έδωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, μέσω του εκπροσώπου του, παρά την έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για «άμεση κατάπαυση του πυρός».

Νωρίτερα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τουλάχιστον 10 παλαιστίνιους αντάρτες οι οποίοι εισέβαλαν σε ισραηλινό έδαφος μέσω σήραγγας από τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με ραδιόφωνο του στρατού, ισραηλινοί στρατιώτες «επλήγησαν» σε ανταλλαγές πυρών, χωρίς να διευκρινίζεται αν σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.

Από την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων, την Πέμπτη, έχουν σκοτωθεί 18 ισραηλινοί στρατιώτες. Δεκατρείς εξ αυτών σκοτώθηκαν την Κυριακή, την πλέον αιματηρή μέρα για τον ισραηλινό στρατό από το 2006.

Την Τετάρτη συγκαλείται εκτάκτως το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ με θέμα τις ισραηλινές επιθέσεις, μετά από σχετικό αίτημα της Αιγύπτου, της Παλαιστίνης και ισλαμικών κρατών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός.Εν τω μεταξύ, κριτική για το Ισραήλ ακούστηκε να κάνει σε κατά λάθος ανοιχτό μικρόφωνο ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι. «Ποια στοχευμένη επιχείρηση!», διερωτήθηκε ο κ. Κέρι, αναφερόμενος στις επιθέσεις των ισραηλινών.

πηγή:greek-inews
48

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση