Ισραηλινός στρατιώτης διέρρευσε πληροφορίες που αποκαλύπτουν ότι ο Ισραηλινός στρατός διέπραξε εκδικητικές επιθέσεις εναντίον αμάχων της Γάζας

Ισραηλινός στρατιώτης διέρρευσε πληροφορίες που αποκαλύπτουν ότι ο Ισραηλινός στρατός διέπραξε εκδικητικές επιθέσεις εναντίον αμάχων της Γάζας

2014-07-25t120235z_1280981600_gm1ea7p1jcu01_rtrmadp_3_mideast-gaza.jpg_1718483346Ο Eran Efrati, μέλος της ομάδας “Σπάζοντας τη σιωπή”, αποκάλυψε την Τρίτη 29 Ιουλίου ότι την περασμένη εβδομάδα ισραηλινοί στρατιώτες πήραν έγκριση από τους ανωτέρους τους για τη διάπραξη εκδικητικών επιθέσεων εναντίον αμάχων της Γάζας.

Σε μια δημοσίευση στο διαδίκτυο ο Efrati ανακοίνωσε ότι αυτό διατάχθηκε “προκειμένου να επιτραπεί στους στρατιώτες να εκτονώσουν την απογοήτευση και τον πόνο τους από την απώλεια συναδέρφων τους στρατιωτών πάνω στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες της γειτονιάς. Με το πρόσχημα της λεγόμενης “απειλής για την ασφάλεια” στρατιώτες κατευθύνθηκαν να εκτελέσουν μια προσχεδιασμένη επίθεση εκδίκησης εναντίον Παλαιστινίων αμάχων. “
“Μετά τους πυροβολισμούς ενάντια στα ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, που σκότωσαν επτά στρατιώτες της ταξιαρχίας Golani, ο Ισραηλινός στρατός διέπραξε τη σφαγή στη γειτονιά της Shuja’eyya,” συμπλήρωσε ο Efrati.
Η σφαγή της 19ης Ιουλίου άφησε 63 νεκρούς Παλαιστινίους, συμπεριλαμβανομένων 17 παιδιών.
“Μια μέρα μετά τη σφαγή, πολλοί Παλαιστίνιοι ήρθαν να ψάξουν για τους συγγενείς τους και τις οικογένειές τους κάτω από τα ερείπια. Σε ένα από τα βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο YouTube, ένας νεαρός Παλαιστίνιος, ο Salem Shammaly, φωνάζει τα ονόματα των μελών της οικογένειάς του και ψάχνει για αυτούς ανάμεσα στα ερείπια, όταν ξαφνικά δέχεται σφαίρα στο στήθος και πέφτει», είπε ο Efrati, περιγράφοντας ένα βίντεο που έχει κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο. «Λίγα δευτερόλεπτα μετά δύο ακόμη πυροβολισμοί από ελεύθερους σκοπευτές τον σκοτώνουν ακαριαία.»
Η οργάνωση “Σπάζοντας τη σιωπή” είναι μια ομάδα ισραηλινών βετεράνων αφοσιωμένων στο να «εκθέτουν στο ισραηλινό κοινό την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής στα κατεχόμενα εδάφη.»
Η αναφορά αυτή έρχεται πάνω σε μία από τις πλέον αιματηρές μέρες στη Γάζα κατά τις τελευταίες τρεις βδομάδες. Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε πάνω από 100 αμάχους της Γάζας την Τρίτη ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων σε πάνω από 1.100 ενώ ο αριθμός των τραυματιών έχει ξεπεράσει τους 6.000. Η συντριπτική πλειοψηφία των νεκρών είναι άμαχοι Παλαιστίνιοι και από αυτούς το 25% είναι παιδιά.

 

Πηγή: Telesur μέσω http://intifadagr.wordpress.com

36

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση