ΗΠΑ: Δεύτερο Αφροαμερικανό δολοφόνησε η αστυνομία κοντά στο Φέργκιουσον

ΗΠΑ: Δεύτερο Αφροαμερικανό δολοφόνησε η αστυνομία κοντά στο Φέργκιουσον

Screen Shot 2014-08-20 at 12.31.23 AMΑστυνομικοί κοντά στο Φέργκιουσον του Μιζούρι πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 23χρονο αφροαμερικανό. Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο νεαρός είχε πάρει δύο ενεργειακά ποτά και ένα κουτί με γλυκα από ένα κατάστημα και βγήκε έξω χωρίς να πληρώσει. Ο υπάλληλος του καταστήματος τον ακολούθησε και ο 23χρονος πέταξε τα γλυκά στο δρόμο.

Ενα περιπολικό με δύο αστυνομικούς έφτασαν στο σημείο μετά από κλήση στην άμεση δράση. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι αστυνομικοί βρισκονταν ακόμη μέσα στο όχημα όταν ο νεαρός τους πλησίασε βγάζοντας ένα μαχαίρι από την ζώνη του σηκώνοντάς το πάνω από το ύψος των ώμων του.
Πυροβολήστε με! Σκοτώστε με τώρα!

Οι δύο αστυνομικοί έβγαλαν τα περίστροφά τους και φώναξαν στον νεαρό αν πετάξει το μαχαίρι του. Σύμφωνα πάντα με την περιγραφή που δίνει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ο 23χρονος φώναξε στους αστυνομικους «Πυροβολήστε με! Σκοτώστε με τώρα!» Οι αστυνομικοί επανειλημμένα είπαν στον άνδρα να σταματήσει και να ρίξει στο έδαφος το μαχαίρι του, αλλά εκείνος συνέχιζε να τους πλησιάζει, φτάνοντας σε απόσταση μόλις ενάμισι μέτρου από τους δύο αστυνομικούς, οι οποίοι αμέσως άνοιξαν πυρ εναντίον του.
Διαμαρτυρίες κατά των αστυνομικών

Περίπου 150 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο μετά τους πυροβολισμούς. Πολλοί άρχψισαν να φωνάζουν στους αστυνομικούς εκφράζοντας την οργή τους για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησαν άλλα μέσα για να ακινητοποιήσουν τον 23χρονο αφροαμερικάνο. «Δεν ήταν ανάγκη να τον πυροβολήσετε, όταν έχετε συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης και κρατάει μαχαίρι» φώναξε ένας πολίτης σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα. Πολλοί από τους πολίτες άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα όπως «Ψηλά τα χέρια! Μην πυροβολείτε!» και «Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη» που φωνάζουν οι διαδηλωτές του Φεργκιουσον εδώ και 10 μέρες.

Πηγή: thetoc.gr

34

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση