Μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό από το Ηράκλειο

Μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό από το Ηράκλειο

159029-palestine-flag-face-insertΠλήθος κόσμου συμμετείχε στη συναυλία για τα παιδιά της Παλαιστίνης και τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, που διοργάνωσαν τη Δευτέρα στον πεζόδρομο της Λότζια/Λιοντάρια στο Ηράκλειο Κρήτης, η Ένωση Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου  και η Πρωτοβουλία Ηρακλείου «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

Η βραδιά άνοιξε μουσικά από τον Τζανή Τζανιδάκη και το συγκρότημά του με ριζίτικα και αντιστασιακά τραγούδια από τη σπουδαία μουσική παράδοση της Κρήτης. Ακολούθησε ομιλία του Παλαιστίνιου φοιτητή στην Ελλάδα Ουισάμ Αλί, που αναφέρθηκε στο δράμα του παλαιστινιακού λαού, που βομβαρδίζεται ανηλεώς από τον ισραηλινό στρατό και είναι σε διαρκή κατάσταση πολιορκίας μέσα στην ίδια του την πατρίδα.

Εκ μέρους της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δήμου Βιάννου απηύθυνε χαιρετισμό ο Αριστομένης Συγγελάκης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του λαού της μαρτυρικής Βιάννου στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης και εξέφρασε την ελπίδα ότι με την κινητοποίηση των λαών θα σταματήσει η σφαγή αθώων πολιτών και ιδίως παιδιών και θα τερματιστεί ο πόλεμος, που αποτελεί όνειδος για τη διεθνή κοινότητα.

Στη συνέχεια, το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη» ενθουσίασε και ξεσήκωσε το κοινό με ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στους μαρτυρικούς τόπους της Ελλάδας και του κόσμου με έργα των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Γ. Μαρκόπουλου, Στ. Ξαρχάκου, Χρ. Λεοντή, Μ. Λοΐζου, Π. Τζαβέλλα και άλλων σπουδαίων δημιουργών.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο φιλόλογος και τέως υφυπουργός Πολιτισμού Μανώλης Χατζηνάκης. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε με θέρμη στο κάλεσμά μας και έστειλε ένα βροντερό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που διεκδικεί το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμά του να έχει τη δική του Πατρίδα και να ζει ελεύθερα.

Οι διοργανωτές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όσους συμμετείχαν και ιδιαίτερα στους καλλιτέχνες για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους, τους πολίτες του Ηρακλείου και της Βιάννου για τη μαζική συμμετοχή τους καθώς και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής.

Υπενθυμίζεται ο Λογαριασμός Οικονομικής Ενίσχυσης για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Al Dora» (υπεύθυνος διαχειριστής Πέτρος Στεργίου, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»): Εθνική Τράπεζα 129/342210-08 ή IBAN: GR2201101290000012934221008 SWIFT:ETHNGRAA.

Πηγη: tvxs.gr

51

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση