Δικαστής στις ΗΠΑ έστελνε παιδιά σε φυλακές με αντάλλαγμα χρήματα

Δικαστής στις ΗΠΑ έστελνε παιδιά σε φυλακές με αντάλλαγμα χρήματα

Screen Shot 2014-09-30 at 3.40.55 PMΟ δικαστής Mark Ciavarella Jr καταδικάστηκε σε 28 χρόνια φυλάκισης γιατί έστελνε παιδιά σε φυλακές με αντάλλαγμα χρήματα.

Ο δικαστης φαίνεται να έχει λάβει πάνω από ενα εκατομμύριο δολάρια μέσα από αυτή την ιστορία. Περίπου 4000 εκδικάσεις του Ciavarella στάλθηκαν πίσω από το Ανώτατο Δικαστήριο της Pennsylvania , λόγω παραβίασης θεμελιακών δικαιωμάτων για τα παιδιά, μεταξύ αυτών και του δικαιώματος σε δικηγόρο υπεράσπισης και του δικαιώματος σε έκκληση.

Σύμφωνα με το «Tallahassee O» ανάμεσα στα παιδιά που εκμεταλλεύτηκε ο δικαστής υπάρχουν περιπτώσεις όπως του 15χρονου Hillary Transue, ο οποίος καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση σε φυλακή ανηλίκων γιατί ειρωνεύτηκε έναν υπάλληλο στη σελίδα του MySpace ή του 13χρονου Shane Bly, ο οποίος καταδικάστηκε να πάει 2 βδομάδες σε αναμορφωτήριο γιατί παραβίασε ένα άδειο κτήριο.

Ποιος ήταν αυτός που έδινε τα λεφτά για να καταδικάζονται αυτά τα παιδιά;

Ο Robert Mericle, ο κατασκευαστής των PA Child Care αναμορφωτηρίων ανηλίκων. Για τη συμμετοχή του σε αυτό το σχέδιο, ο Mericle καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και με ποινή 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετάφραση Μανωλέσου Δανάη

Πηγη:http://www.addictinginfo.org/2014/09/24/this-judge-sold-children-to-private-prisons-for-cash-hes-going-down-for-28-years/

 

72

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση