Παρκούρ πάνω στα συντρίμμια -Τα παιδιά στη Γάζα κάνουν τον πόλεμο παιχνίδι [εικόνες]

Παρκούρ πάνω στα συντρίμμια -Τα παιδιά στη Γάζα κάνουν τον πόλεμο παιχνίδι [εικόνες]

parkour_palaistine-660«Παίζουμε πόλεμο;». Παιδιά σε όλο τον κόσμο, κάποια στιγμή έχουν ξεστομίσει αυτή τη φράση και έχουν προσποιηθεί ότι μετέχουν σε φανταστικές μάχες, από την εποχή που της μόδας ήταν οι καουμπόηδες και οι Ινδιάνοι. Κάποια παιδιά όμως δεν χρειάζεται να «παίξουν» πόλεμο. Τον έχουν ζήσει.

Αυτή είναι η πραγματικότητα για τους πιτσιρικάδες στη Λωρίδα της Γάζας. Παιδιά που προσπαθούν να επιστρέψουν σε ένα κανονικό ρυθμό ζωής, όταν γύρω τους όλα είναι γκρεμισμένα, κυριολεκτικά, από τα «χτυπήματα» του Ισραήλ.

Με «όπλο» τη νεανική φαντασία όμως, ακόμη και ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να αποκτήσει μία διαφορετική διάσταση. Κάπως έτσι, αυτό που στην πραγματικότητα υπήρξε εμπόλεμη ζώνη, γίνεται πεδίο για παρκούρ, με τους Παλαιστίνιους πιτσιρικάδες να κάνουν τις εναέριες τούμπες και τα κόλπα τους πάνω από συντρίμμια. Ενα παιχνίδι, που κατέγραψε σε φωτογραφικό αφιέρωμα το Reuters.

Πηγή: Παρκούρ πάνω στα συντρίμμια -Τα παιδιά στη Γάζα κάνουν τον πόλεμο παιχνίδι [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/172504#ixzz3EvXXJZXn

299

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση