Μάχες στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ -Συλλήψεις και τραυματισμοί [εικόνες&βίντεο]

Μάχες στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ -Συλλήψεις και τραυματισμοί [εικόνες&βίντεο]

hong_kong_660Χώρο στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ κέρδισαν ξανά οι διαδηλωτές, καθώς κατάφεραν να καταλάβουν εκ νέου μία κεντρική οδό της εμπορικής συνοικίας Μονγκόκ, ενώ ξέσπασαν επεισόδια με τους αστυνομικούς. 
Συνολικά 26 άτομα συνελήφθησαν, στις «μάχες» των φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών που προσπαθούσαν να καταλάβουν και πάλι το χώρο διαμαρτυρίας που είχε εκκενώσει η αστυνομία με επιχείρηση μία ημνέρα νωρίτερα. Σύμφωνα με τις αρχές, 9.000 διαδηλωτές μετείχαν στην κινητοποίηση και 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές.Οι περισσότεροι ακτιβιστές είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν το σημείο, όταν την Παρασκευή οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν τις σκηνές τους, αλλά επέστρεψαν μαζικά το ίδιο βράδυ, στήνοντας ξανά οδοφράγματα, ενώ άλλοι πραγματοποιούσαν καθιστική διαμαρτυρία αποκλείοντας έτσι την κεντρική οδική αρτηρία. Κρατούσαν ομπρέλες και φορούσαν μάσκες για να προστατεύονται από τα σπρέι πιπεριού και τα ρόπαλα που χρησιμοποίησε η αστυνομία για να τους απωθήσει. Οι περισσότεροι διαδηλωτές αποχώρησαν με την ανατολή του ήλιου από την περιοχή.

Η αστυνομία προφυλάκισε για λίγες ώρες φωτογράφο του πρακτορείου Getty Images. Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χονγκ Κονγκ καταδίκασε την κράτηση του φωτογράφου και ζήτησε να τερματιστεί ο «εκφοβισμός» των δημοσιογράφων που καλύπτουν τις διαδηλώσεις. «Η αστυνομία έχει απειλήσει και άλλους δημοσιογράφους στα σημεία των διαδηλώσεων: έναν τον απείλησε με ξυλοδαρμό σε περίπτωση που προσπαθούσε να διασχίσει το δρόμο. Οι μέθοδοι αυτές αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος των μέσων ενημέρωσης να καλύπτουν το θέμα αυτό που είναι σε εξέλιξη», επισημαίνει η Ένωση Ανταποκριτών.

Πηγή: Μάχες στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ -Συλλήψεις και τραυματισμοί [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/174506#ixzz3GTihaEMB

61

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση