27 Νοεμβρίου: Όλοι και όλες στους δρόμους!

27 Νοεμβρίου: Όλοι και όλες στους δρόμους!

10817039_10204460963918226_31936269_oΚυβέρνηση – Τρομοκράτης

Ενώ «οι από κάτω» συνεχίζουν να υποφέρουν, «οι από πάνω» έχουν συνειδητοποίησει πια ότι τα παραμύθια τους περί «εξόδων στις αγορές», και «εξόδων από τα μνημόνια» δεν πιάνουν.

Έχουν συνειδητοποιήσει ότι δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος που να πείθεται από τις κάλπικες υποσχέσεις του Σαμαρά και της υπόλοιπης ακροδεξιάς δράκας.

Έτσι, στην απελπισμένη της προσπάθεια να επιβιώσει, η κυβέρνηση ανακαλύπτει το νέο «εσωτερικό εχθρό»  στο πρόσωπο της νεολαίας, των εργαζομένων, των αγωνιστών, των προσφύγων,  όλων εκείνων που τολμούν να παλέψουν για μια καλύτερη ζωή.

Με φασιστική ρητορία, βαφτίζει τους φοιτητές «τρομοκράτες» και κλειδαμπαρώνει τις σχολές πριν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, ενώ ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, με μια προκλητική ανακοίνωση για το «πνεύμα του Πολυτεχνείου», προαναγγέλει τη διάλυση των φοιτητικών συλλόγων και την αντικατάσταση του κινήματος με «δημοκρατικές ηλεκτρονικές ψηφοφορίες».

Με μια ιδιαίτερα προκλητική ενέργεια, οι εκπαιδευτικοί πλέον καλούνται να δουλέψουν δωρεάν, σε ένα νέο καθεστώς σκλαβιάς με την «ανάλαφρη» ονομασία «εθελοντισμός».

Με τρομοκρατικές δολοφονικές πρακτικές, οι –τουλάχιστον κατά το ήμισυ ναζιστικές- δυνάμεις καταστολής επιτίθονται με κρότου λάμψης και γκλοπιές σε μπλοκ διαδηλωτών στην πορεία του Πολυτεχνείου, σε φοιτητές που διαμαρτύρονται,σπάνε εισόδους πολυτατοικιών και βιτρίνες καταστημάτων, ενώ δεν διστάζουν να κάνουν πλιάτσικο σε περίπτερο δέρνοντας τον εργαζόμενο που τόλμησε να διαμαρτυρηθεί.

Μας φοβούνται

Είναι φανερό ότι βλέποντας πόσο ασταθής είναι, η κυβέρνηση προσπαθεί να «τρομοκρατήσει» και να «τσακίσει» με κάθε τρόπο αυτό που απειλεί τη θέση της: την οργανωμένη αγανάκτιση εργαζόμενων ανέργων και νεολαίων, ντόπιων και μεταναστών, την μάχη για την επιβίωση και τα δικαιώματά μας  σε σχολές, γειτονιές, χώρους δουλειάς και στο δρόμο.

Είναι όμως επίσης, φανερό, όπως φάνηκε με την υποχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα των αξιολογήσεων μετά από τη μάχη διάρκειας που έδωσαν οι εργαζόμενοι στους δήμους, ότι οι αγώνες μας μπορούν να νικήσουν.

Για αυτό το λόγο «οι από πάνω» φοβούνται τόσο πολύ.

Ενωμένοι θα νικήσουμε

Η αποφασιστικότητα κομματιών της κοινωνίας που αγωνίζονται, όπως οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και οι Σύριοι πρόσφυγες, δείχνουν το δρόμο.

Η 27η Νοέμβρη μπορεί και πρέπει να γίνει το επόμενο μεγάλο βήμα, μετά την πορεία του Πολυτεχνείου που δεκάδες χιλιάδες κόσμου έσπασαν το καθεστώς τρομοκρατίας που προσπάθησε να επιβάλλει η κυβέρνηση, που θα οδηγήσει στη συνέχεια και στην όξυνση των αγώνων για την ανατροπή της κυβέρνησης των τρομοκρατών.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

-Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

56

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση