Μια απάντηση στη Χριστίνα Σιδέρη για το σχόλιο της εναντίον των Σύρων προσφύγων

Μια απάντηση στη Χριστίνα Σιδέρη για το σχόλιο της εναντίον των Σύρων προσφύγων

10430841_668276716602814_4242356455959795593_nΜε αφορμή την αναφορά της «κ» Σιδέρη στην οργάνωση μας ….

Γνωστοί δοσίλογοι της Αριστεράς ήταν τα μέλη της κυβέρνησης του Καΐρου (που το έβαλε στα πόδια μπροστά στους Γερμανούς Ναζί), ο Τσολάκογλου, ο ταγματασφαλίτης Φον Γιοσμάς (που μετά την απελευθέρωση διέφυγε στη Γερμανία), ο «εθναρχης» Καραμανλής που έλειπε για διακοπές στο Παρίσι επί χούντας ή ο ‘μακαριστός’ αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που διάβαζε πολύ. Αλήθεια, ο δεξιός δοσίλογος Ι.Ράλλης , δεν ήταν ο εμπνευστής των ταγμάτων εφόδου που δολοφονούσαν πισώπλατα τους ‘συνέλληνες’ κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές-πατριώτες, την ώρα που αυτοί απελευθέρωναν τη χώρα από τους Ναζί;

Πέρα από τα «πειράγματα», η Χριστίνα Σιδέρη που «δεν είναι στέλεχος κανενός κόμματος», είναι η γνωστη χρυσαυγίτισσα που κάνει εισοδισμό στη ΝΔ, όντας τομεάρχης της, και ακολουθεί την ίδια τακτική με μέλη της ΝΔ που φωνασκούν συχνά-πυκνά στη θέα αριστερών συνδικαλιστών «όλοι ίδιοι είναι» και «δε θέλουμε κόμματα». Η Χ.Σ. έχει συλληφθεί μαζί με άλλους χρυσαυγίτες στον Άγιο Παντελεήμονα, καθυβρίζει νυχθημερόν την Αριστερά με πολιτικά επιχειρήματα όπως ‘συριζοσκατά’, λοιδώρησε το θάνατο του Αλ.Γρηγορόπουλου, υπερασπίστηκε τους νεοναζί της ΧΑ και τη βία μπροστά στις κάμερες σε βάρος των Λ.Κανέλλη, Ρ.Δούρου. Η Χ.Σ. βγάζει λόγους από κοινού με άλλους κομμουνιστοφάγους φίλους του Σαμαρά, όπως τον Φαήλο Κρανιδιώτη και ΔΕΝ αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, αλλά τον κανόνα στο στενό πρωθυπουργικό περιβάλλον, όπως δείχνουν η υπουργοποίηση Άδωνι-Βορίδη και η γενικότερη ακροδεξιά-αυταρχική κυβερνητική στροφή.
Η Χ.Σ. (και οι πολλές Χ.Σ. που απαρτίζουν το επιτελείο της ΝΔ) έχει κατορθώσει να χωρέσει σε λίγες σειρές πολλές ανοησίες, ο στόχος της ούτως ή άλλως δεν είναι η …επιστημονική γνώση, αλλά η εμπέδωση σε όσο πλατύτερα στρώματα της κοινωνίας των ρατσιστικών και φασιστικών στερεοτύπων, η στροφή της κοινωνίας δεξιά και η καταπολέμηση του ΣΥΡΙΖΑ και του κομμουνισμού…

Τους μετανάστες δεν τους ταΐζει η Σιδέρη. Οι μετανάστες και η υπερεκμετάλλευσή τους ταΐζουν, τα κέρδη των αφεντικών, που ταΐζουν την κάθε Σιδέρη. Οι πρόσφυγες δεν «ταΐζονται», αιτούνται άσυλο και υπάρχουν διεθνείς κανόνες προστασίας τους οποίους η Ελλάδα παραβιάζει περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ. Οι πρόσφυγες από τη Συρία στο Σύνταγμα δε ζητάνε «τάισμα» αλλά ελευθερία μετακίνησης. Τη Συρία δεν την κυβερνούν οι τζιχαντιστές, αλλά ο Άσαντ. Τους τζιχαντιστές τους γέννησε και τους εξέθρεψε η ίδια δυτική «εξωτερική πολιτική» του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, στις οποίες η Ελλάδα των Σιδέρηδων συμμετέχει με ενθουσιασμό, στρατιώτες και φρεγάτες.

Οι πόλεμοι αυτοί, όπως όλοι οι πόλεμοι ιστορικά, γεννούν μεγάλα κύματα εκατομμυρίων προσφύγων. Ο πρόσφυγας δεν ορίζεται …ηλικιακά,αλλά είναι αυτός που αναγκάζεται (από πολέμους κι επεμβάσεις συνήθως) να εγκαταλείψει τη χώρα του. Πάνω από 50 εκατομμύρια μετανάστες σήμερα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους λόγω πολέμων, αριθμός ρεκόρ από τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αν για τη Σιδέρη ήρωες-‘πατριώτες’ είναι όσοι πεθαίνουν, ενώ αντίθετα όσοι επιβιώνουν δια της προσφυγοποίησής τους είναι προδότες, να μας το πεί να το ξέρουμε. Είναι άραγε προδότες οι πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα από τη Μικρά Ασία και δεν έμειναν εκεί να πεθάνουν για την «Πόλη»; Είναι άραγε προδότες όσοι Εβραίοι γλίτωσαν από το ολοκαύτωμα , μετακόμισαν στην Παλαιστίνη και έφτιαξαν το κράτος-μαντρόσκυλο του Ισραήλ, και, αν ναι, η Σιδέρη σήμερα συνεργάζεται με προδότες για τη χάραξη ΑΟΖ; Αν εδώ γίνει κάποιος πόλεμος στα μέρη μας, στοιχηματίζω ότιη Χ.Σ. δεν θα ζωθεί με φυσεκλίκια, αλλά θα ακολουθήσει το δρόμο των προγόνων της , γι’ άλλες πολιτείες. Πιο πιθανό βέβαια είναι να δραπετεύσει, όπως ο Πάγκαλος,όταν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Είμαστε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες εργάτες και φτωχούς γιατί ανήκουμε στην ίδια τάξη, στο ίδιο στρατόπεδο. Απέναντί μας έχουμε τις Σιδέρηδες όλου του κόσμου. Που «έξω» κάνουν πολέμους και βομβαρδισμούς. Και «μέσα» περνάνε μνημόνια, σπέρνουν το ρατσισμό καλλιεργώντας το ‘διαίρει και βασίλευε’, κάνουν πλάτες στους νεοναζί, καταστέλλουν βίαια την κάθε αντίσταση, κάνουν ό,τι μπορούν για να διαιωνίσουν και να ισχυροποιήσουν την κυριαρχία των «πάνω» στους «κάτω». Με την «κ» Σιδέρη ανήκουμε σε άλλο κόσμο και αν ηταν να απελασουμε καποιον θα ήταν οι ρατσιστικές και φασίζουσες ιδέες της.

  • Απαιτούμε την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων των Σύρων αδελφών μας. Ελευθερία μετακίνησης σε όλους, άμεσα!
    Με τους πρόσφυγες είμαστε μαζί-εχθρός μας τα μνημόνια και η κυβέρνηση που εμπαίζει και καταστρέφει τις ζωές όλων μας
    Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

 

302

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση