Νοσοκομειακοί γιατροί: Οι Σύροι του Συντάγματος είναι πρόσφυγες πολέμου και όχι αιχμάλωτοι του Ελληνικού Κράτους

Νοσοκομειακοί γιατροί: Οι Σύροι του Συντάγματος είναι πρόσφυγες πολέμου και όχι αιχμάλωτοι του Ελληνικού Κράτους

siroi-athina-prosfiges-sintagmaΝα αναγνωριστεί άμεσα καθεστώς πρόσφυγα πολέμου στους Σύρους του Συντάγματος -που σήμερα διανύουν την τέταρτη ημέρα απεργίας πείνας-, και να τους παρασχεθούν άμεσα τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους και να διευκολυνθεί η μετάβασή τους όπου επιθυμούν, απαιτούν διά στόματος του προέδρου τους και μέλους του Γ/Σ του ΜΕΤΑ, Δημήτρη Βαρνάβα, οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ).

«Το γεγονός ότι κατάφεραν να διαφύγουν από την εμπόλεμη ζώνη δεν τους καθιστά αιχμαλώτους ενός κράτους που, ολοφάνερα, αποδεικνύει ότι αδυνατεί να τηρήσει τα στοιχειώδη προσχήματα όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις ατομικές ελευθερίες κάθε ανθρώπινου όντος», σημειώνουν και επικρίνουν την κυβέρνηση για τη στάση τους: «Δεδομένου πως πρόκειται για πρόσφυγες πολέμου, προξενεί οδυνηρή κατάπληξη το γεγονός ότι η Ελληνική Πολιτεία παραμένει παγερά αδιάφορη και ουσιαστικά ανύπαρκτη όσον αφορά τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της», σημειώνουν.

Υπενθυμίζεται πως τις τελευταίες ημέρες η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με φρίκη το δράμα των προσφύγων από τη Συρία που, έχοντας φύγει από την εμπόλεμη ζώνη, ζητούν στοιχειώδη μέριμνα προκειμένου να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες, μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη. Παραμένουν εκτεθειμένοι στο αφόρητο κρύο, ενώ από 24 Νοεμβρίου αρκετοί απ΄ αυτούς βρίσκονται σε απεργία πείνας. «Πρόκειται για μια απεγνωσμένη κραυγή που ζητάει το αυτονόητο για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη: ελευθερία, αξιοπρέπεια και στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα», σημειώνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

πηγή:ergasianet.gr

83

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση