Με απόφαση του πρωθυπουργού: Άρθηκε η επιστράτευση σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ

Με απόφαση του πρωθυπουργού: Άρθηκε η επιστράτευση σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ

Screen Shot 2015-01-30 at 3.49.56 PMΜετά από εισήγηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε την απόφαση για άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ ΑΕ, ΑΔΜΗΕ ΑΕ και ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι είχαν επιστρατευτεί από την προηγούμενη κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2014, μετά τη δικαστική απόφαση να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ. Την άμεση άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων στη ΔΕΗ ζήτησε την Πέμπτη και η ΓΕΝΟΠ.

«Ο δίκαιος αγώνας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και των εργαζομένων ενάντια στην εκποίηση του Ομίλου βρίσκει ανταπόκριση στις αρχικές δηλώσεις του υπουργού. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναμένουμε τις νομοθετικές παρεμβάσεις», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία. Η ΓΕΝΟΠ επιτίθεται εξάλλου στην προηγούμενη κυβέρνηση επισημαίνοντας ότι:

«Από την πρώτη στιγμή με απεργίες και συλλαλητήρια , με προσφυγές στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας συμμάχους τα συνδικάτα, την τοπική αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και την κοινωνία αποκαλύψαμε και ανατρέψαμε τα σχέδια Σαμαρά-Βενιζέλου, για τον τεμαχισμό-ακρωτηριασμό της πρώτης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας και την σκανδαλώδη προσπάθεια διαμοιρασμού των κομματιών της στα ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα».

– See more at: http://left.gr/news/me-apofasi-toy-prothypoyrgoy-arthike-i-epistrateysi-se-dei-admie-kai-deddie?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+leftgr+%28left.gr%29#sthash.fwFLO3UO.dpuf

322

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση