Λέρος: Οι πρόσφυγες φεύγοντας καθάρισαν και τακτοποίησαν το κτήριο που τους φιλοξένησε

Λέρος: Οι πρόσφυγες φεύγοντας καθάρισαν και τακτοποίησαν το κτήριο που τους φιλοξένησε

Screen Shot 2015-04-02 at 6.40.17 AM75 πρόσφυγες φιλοξενήθηκαν στο κτήριο που τους παραχώρησε η Περιφέρεια. Φεύγοντας, καθάρισαν και τακτοποίησαν το κτήριο ώστε να είναι έτοιμο και πάλι για χρήση. Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου αναφέρει:


«31-3-15

Οι 75 άνθρωποι που έμειναν για πρώτη φορά στο κτίριο της Περιφέρειας έφυγαν.
Η αυτοοργάνωσή τους για την καθαριότητά του μας άφησε κατάπληκτους.
a3Χθες το κτίριο έμεινε κενό, ενώ 145 άνθρωποι με αρκετές γυναίκες και παιδιά διανυκτέρευσαν στις αποθήκες και το προαύλιο του Λιμεναρχείου και της Αστυνομίας . Ο λόγος; Η έλλειψη αρκετού προσωπικού για τη φύλαξή του και η καθυστέρηση της επίσημης παράδοσής του.
Το ξημέρωμα μάς ξύπνησαν τα μπουμπουνητά και η καταιγίδα. Και πώς να ξανακοιμηθείς με τη σκέψη στους ανθρώπους που γλύτωσαν απ΄τον πόλεμο και πολεμούν με την αναλγησία αφημένοι στο κρύο και την υγρασία;
Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις αν δε συνδυαστούν με ταχύτητα αποφάσεων.
a2ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!»

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου είναι μια συλλογικότητα ανοικτή σε όλους όσους εμπνέονται από την ιδέα της συλλογικής και έμπρακτης αλληλεγγύης, σε μια εποχή κρίσης οικονομικής, κοινωνικής, ηθικής και πολιτικής.
Άνθρωποι νέοι και μεγαλύτεροι, διαφορετικών επαγγελμάτων και διαφορετικών πολιτικών εντάξεων και πεποιθήσεων, όλοι και όλες εμείς, που δημιουργήσαμε αυτό το δίκτυο το 2012, πιστεύουμε στην κοινωνική αλληλεγγύη, στην αλληλοβοήθεια και στην ενεργοποίηση της κοινωνικής διαθεσιμότητας, για την αντίσταση στη διαρκώς κλιμακούμενη βαρβαρότητα που εκδηλώνεται σε πολλά επίπεδα.
Οι δράσεις μας αφορούν τόσο τους χιλιάδες πρόσφυγες, που φτάνουν ταλαιπωρημένοι στο νησί, διωγμένοι από πολέμους και βία, όσο και τουςσυμπολίτες μας που δοκιμάζονται περισσότερο, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Στα πλαίσια αυτά κινητοποιούμαστε σχεδόν καθημερινά και παρέχουμε άμεσα τα απαραίτητα είδη ρουχισμού, υπόδησης, ατομικής υγιεινής, φάρμακα, πόσιμο νερό κ.λπ. στους πρόσφυγες, για τους οποίους δεν υπάρχει καμιά υποδομή αλλά αντίθετα υπάρχει παντελής αδιαφορία από την πολιτεία.
Επίσης, προσπαθούμε να βρούμε συλλογικούς τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης ιδιαίτερα για τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας. Έτσι,κάθε Σάββατο λειτουργούμε χαριστικό ανταλλακτικό παζάρι για τους συμπολίτες μας στον Πλάτανο στην αίθουσα όπου στεγάζεται το Δίκτυο, με ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, τρόφιμα κ.λπ. Επιπλέον καλύπτουμε, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, άλλες επείγουσες ανάγκες των πολιτών, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό και βοηθώντας ο ένας τον άλλον, ενώ παράλληλα στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε δράση που στοχεύει στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
a4
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977010418 email: lerossn@gmail.com
http://www.lsn.gr

622

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση