Διευθυντής Λυκείου κατηγορείται για παιδεραστία – Καταγγελίες για κήρυγμα υπέρ της Χρυσής Αυγής

Διευθυντής Λυκείου κατηγορείται για παιδεραστία – Καταγγελίες για κήρυγμα υπέρ της Χρυσής Αυγής

valtimori_6

Με δάκρυα στα μάτια και ξεσπώντας αρκετές φορές σε λυγμούς περιέγραψε στο δικαστήριο όσα έζησε η νεαρή γυναίκα από την Ιεράπετρα ως έφηβη στα χέρια του γυμναστή της. Στο εδώλιο κάθεται ένας 54χρονος σήμερα γυμναστής, ήδη πρωτόδικα καταδικασμένος για ρατσιστική επίθεση εις βάρος μεταναστών και επίσης κατηγορούμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης. Η μαραθώνια, σχεδόν 5ωρη, κατάθεση της νεαρής γυναίκας ήταν συγκλονιστική, καθώς είπε πως η αγάπη της για τον αθλητισμό ήταν αυτή που κυριολεκτικά την κατέστρεψε από τη στιγμή που έπεσε στα χέρια του συγκεκριμένου προπονητή στίβου στα 13 της χρόνια.

Περιέγραψε τον τρόπο σκληραγώγησης που ο ίδιος επέβαλλε στους αθλητές του, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά ακόμα και στην προσωπική τους ζωή. Για την προσωπική της περιπέτεια είπε πως άρχισε όταν μια μέρα τής ζήτησε να πάει μεσημέρι στο στάδιο όπου γινόταν η προπόνηση, και ενώ εκείνη βρισκόταν γυμνή στα αποδυτήρια, αυτός μπήκε μέσα, κλείδωσε την πόρτα και τη βίασε παρά φύση.

Οπως είπε η ίδια, ο γυμναστής τής έλεγε πως αυτή ήταν μια φυσιολογική διαδικασία, μια μέθοδος «ντόπινγκ» που φέρνει κοντά προπονητή και αθλητή και ταυτόχρονα αυξάνει τις ορμόνες του αθλητή για να έχει καλύτερες επιδόσεις. Μάλιστα, όπως είπε, την είχε απειλήσει να μην πει τίποτα σε κανέναν γιατί αυτό θα είχε επιπτώσεις στην εξέλιξή της στην ομάδα αλλά και στην οικογένειά της και την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας.

«Ηταν σχέση», λέει ο ίδιος

Συνολικά η «σχέση» προπονητή και αθλήτριας κράτησε 4 χρόνια, από τα 13 έως τα 17 της, και αυτός είναι και ο βασικός ισχυρισμός της υπεράσπισης του κατηγορούμενου, ότι δηλαδή υπήρχε αμοιβαία έλξη και ερωτική σχέση για όλο αυτό το διάστημα και πως ό,τι έγινε, έγινε με τη συγκατάθεσή της. Μάλιστα, στο δικαστήριο παρουσιάστηκε και κατάθεση της νεαρής γυναίκας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο απ’ όπου πέρασε ο εκπαιδευτικός, με την οποία η ίδια τον υπερασπίστηκε.

Οπως λέει σήμερα η 28χρονη γυναίκα, η κατάθεση εκείνη είχε γίνει υπό το βάρος ψυχολογικής πίεσης, ενώ κομβικό σημείο που την έκανε να σπάσει τη σιωπή της ήταν η αποκάλυψη δύο παρόμοιων περιπτώσεων παιδεραστών-εκπαιδευτικών στην Κρήτη, εκείνης του Ν. Σειραγάκη στο Ρέθυμνο και ακόμα ενός εκπαιδευτικού ο οποίος πρόσφατα αυτοκτόνησε. Αντικείμενο της δίκης είναι η περίοδος των 13 έως 14 χρόνων της κοπέλας, καθώς για το μετέπειτα διάστημα (14-17) ο κατηγορούμενος έχει απαλλαγεί από την κατηγορία της παιδεραστίας με σχετικό βούλευμα και με βασικό στοιχείο εκείνη την απαλλακτική κατάθεση της κοπέλας.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της, το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης για την Τετάρτη 27 Μαΐου, καθώς αναμένεται να καταθέσουν ακόμα 26 μάρτυρες για τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Πλούσιο βιογραφικό

Ο 54χρονος γυμναστής πριν από μερικούς μήνες καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 3 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση για ρατσιστική επίθεση εις βάρος μεταναστών τον Φεβρουάριο του 2013 στο χωριό Βαϊνιά της Ιεράπετρας και άσκησε έφεση.

Στο βιογραφικό του περιλαμβάνεται η σύντομη θητεία του ως συμβούλου στο γραφείο του κουμπάρου του, βουλευτή Λασιθίου και σημερινού κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Γιάννη Πλακιωτάκη, ενώ από το 2012 έχει διαγραφεί από την ΕΛΜΕ Λασιθίου μετά από καταγγελίες πως ως διευθυντής του νυχτερινού Λυκείου της Ιεράπετρας έκανε κήρυγμα υπέρ της Χρυσής Αυγής την ώρα του μαθήματος.

Πηγή: AlfaVita

 

564

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση