Η δήμαρχος των Podemos στη Βαρκελώνη οραματίζεται τη δημοκρατία και την αλλαγή [ΒΙΝΤΕΟ]

Η δήμαρχος των Podemos στη Βαρκελώνη οραματίζεται τη δημοκρατία και την αλλαγή [ΒΙΝΤΕΟ]

Screen Shot 2015-05-25 at 1.38.44 PMΗ μεγάλη νικήτρια των τοπικών εκλογών στην Ισπανία, η νέα δήμαρχος της Βαρκελώνης Άντα Κολάου του συνδυασμού Barcelona en Comu που υποστηρίζεται από τους Podemos μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη νέα εποχή που σηματοδοτεί η επιτυχία της αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Θέλουμε μια πόλη δίκαιη και δημοκρατική», θα πει.

Η θριαμβεύτρια των εκλογών, μίλησε στον Γιώργη-Βύρωνα Δάβο και εξήσε τη σημασία της νίκης και το ποιες εξελίξεις αυτή μπορεί να έχει τόσο για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ισπανία, όσο και πιθανώς στις διακρατικές σχέσεις μεταξύ των κρατών του Ευρωπαϊκού Νότου. «Η κινητοποίηση του ελληνικού λαού και ιδίως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ προσέφερε μια ανάσα ελπίδας στους αγωνιζόμενους λαούς της Ευρώπης», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι οσυνδυασμός Barcelona en Comu με επικεφαλής τη γνωστή  ακτιβίστρια κατά των εξώσεων Άντα Κολάου και την υποστήριξη των Podemos, κατετάγη πρώτος με 11 έδρες, έναντι 10 του συντηρητικού και αποσχιστικων τάσεων, κόμματος της CiU, του κόμματος στην Καταλωνία, σπάζοντας ένα κατεστημένο άνω των 35 ετών και αναλαμβάνοντας τα ηνία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ισπανίας, της Βαρκελώνης.

Δείτε τη συνέντευξη:

Πηγή: tvxs.gr

135

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση