Στοχοποίηση μέλους της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» από το «Στόχο»

Στοχοποίηση μέλους της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» από το «Στόχο»

Screen Shot 2015-05-26 at 12.43.20 PM

Τα βέλη σου δεν βρίσκουν «Στόχο» φασίστα


Το τρέχον τεύχος της έκδοσης του αντιρατσιστικού/αντιφασιστικού περιοδικού της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό (τεύχος #17), φιλοξενεί με ιδιαίτερη χαρά το άρθρο του σ. Μάριου Αυγουστάτου, υπό τον τίτλο: Μάθημα θρησκευτικών: είναι καταπίεση η υποχρεωτικότητα τού μαθήματος; Πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο και τεκμηριωμένο άρθρο, που εντάχθηκε στο πλαίσιο του Φακέλου «Ισλαμοφοβία και Ρατσισμός» και αντανακλά την άποψή μας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πρόσφατα, διαπιστώσαμε πως η ακροδεξιά φυλλάδα «Στόχος» δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: Πασχαλιάτικα μέλος του «Απελάστε το Ρατσισμό» κάνει επίθεση στον …κληρικαλισμό, αναφερόμενο στο άρθρο του Μάριου, δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία του, συνοδευόμενο από τη δύσοσμη και αποκρουστική ποιότητα και «επιχειρηματολογία» που φέρει τη σφραγίδα της εν λόγω φυλλάδας.

Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τη συντακτική ομάδα της ακροδεξιάς φυλλάδας «Στόχος» που λυμαίνεται τον χώρο της «δημοσιογραφίας» εδώ και τρεις δεκαετίες. Όπως είναι γνωστό, οι παντός τύπου ακροδεξιοί (και άλλα συναφή υποπροϊόντα της ανθρώπινης εξέλιξης) κατοικούν σε μια έρημο ανθρωπίνων συναισθημάτων και φυσικά στο κενό κάθε λογικής, κάτι που αντανακλάται φυσικά και στην «αρθρογραφία» της φυλλάδας τους.
Έτσι κι αλλιώς, όπως είχε πρόσφατα παραδεχθεί και ο πάλαι ποτέ ιδεολογικός ηγέτης της Ελληνικής ακροδεξιάς που ξέρει να τα λέει …τσεκουράτα, Μ. Βορίδης, η Ελληνική κοινωνία βρισκόταν πάντοτε υπό τον έλεγχο της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς… Και για να μιλήσουμε στη γλώσσα που θα ήθελαν να μιλάνε όλα αυτά τα άθλια φασιστοειδή …του «εκλεπτυσμένου εγέρθουτου», οι δυνατότητες της ιδεολογικής αλλά και κοινωνικής συνεισφοράς της ακροδεξιάς γενικά, ανάγονται στο γνωστό «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος»…

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται η τρομοκράτηση του σ. Μάριου Αυγουστάτου από τα φασιστοειδή που ενοχλούνται από τη δράση τόσο της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό, όσο και του ιδίου συγκεκριμένα. Λίγους μήνες νωρίτερα (3 Νοεμβρίου 2014), μια συμμορία νεοναζί είχε χτυπήσει με μανία τα παράθυρα στο πατρικό σπίτι του Μάριου φωνάζοντας πως θα «πεθάνει» και βάζοντας φωτιά σε έναν κάδο απορριμάτων.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη προσπάθεια τρομοκράτησης του Μάριου από τη φυλλάδα «Στόχος», η ΚΑΡ οφείλει να υπενθυμίσει προς όλους τους πατριδόπληκτους/θρησκόπληκτους κ.α. πως: τα βέλη σας, όχι μόνο δε βρίσκουν τον στόχο τους, αλλά αποτελούν για εμάς (και το αντιφασιστικό κίνημα στο σύνολό του) το ανέκδοτο της ημέρας. Δεν τρομοκρατούμαστε και συνεχίζουμε τον αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό μας αγώνα χωρίς να καθυστερούμε ούτε για μια στιγμή.
Ενημερώνουμε -για άλλη μια φορά- τα αφεντικά σας, πως οι κοινοί μας αγώνες με την κοινωνία θα συνεχίζουν να κλιμακώνονται σε ένταση, ποιότητα και αριθμούς, όσα φίδια κι αν επιχειρούν να βάλουν στο δρόμο μας.
Τέλος, ενημερώνουμε τους υποστηρικτές σας (ένστολους και μη) πως θα έχουν την ίδια ακριβώς «τύχη» με εσάς και τα αφεντικά σας και πως η δράση μας είναι ανοιχτή προς την κοινωνία και θα παραμείνει ανεμπόδιστη.

 

Κι αν σας αρέσει το περιοδικό μας συνεχίστε να το διαβάζετε – αν και δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε «να μορφώσουμε τους ναζί».

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

499

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση