Παγκόσμια φρίκη από τον τουρκικό βομβαρδισμό με θύματα Κούρδους αμάχους

Παγκόσμια φρίκη από τον τουρκικό βομβαρδισμό με θύματα Κούρδους αμάχους

Screen Shot 2015-08-01 at 11.16.15 PMΠαγκόσμια φρίκη έχει προκαλέσει ο βομβαρδισμός κουρδικού χωριού στο βόρειο Ιράκ από την Τουρκία, με θύματα δεκάδες χωρικούς.

Η αεροπορική επιδρομή έγινε στις 04.00 το πρωί του Σαββάτου, την ώρα που οι άνθρωποι κοιμούνταν αμέριμνοι στα σπίτια τους.

Η Τουρκία «καυχιέται» ότι σκότωσε εκατοντάδες Κούρδους αντάρτες.

Περίπου 260 κούρδοι μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίσθηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας από τις επιδρομές της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εναντίον βάσεων των ανταρτών, μετέδωσε το Σάββατο το κυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το πρακτορείο, οι πληροφορίες του οποίου δεν έχουν επαληθευθεί από άλλη πηγή, ούτε φωτογραφίες σχετικές έχουμε δει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαβεβαίωσε πως ο αδελφός του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, του ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας, είναι μεταξύ των τραυματιών.

Ο Νουρετίν Ντεμιρτάς έχει στρατευθεί στις τάξεις των κόυρδων ανταρτών που έχουν βρει καταφύγιο στα βουνά του βόρειου Ιράκ και η ισλαμοσυντηρητική τουρκική εξουσία προβάλλει το γεγονός αυτό ως επιπλέον ένδειξη της «συμπαιγνείας» μεταξύ του PKK και του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

Η Άγκυρα εξαπέλυσε στις 24 Ιουλίου έναν «πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας» θέτοντας ταυτοχρόνως ως στόχους το PKK και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

Όμως οι δεκάδες αεροπορικές επιδρομές που ακολούθησαν επικεντρώθηκαν στους κούρδους αντάρτες και μόνο τρεις είχαν στόχο το Ισλαμικό Κράτος και αυτές την πρώτη ημέρα.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι Τούρκοι «φαντάζονται» μεγάλες κουρδικές απώλειες ώστε να «σπάσουν» το ηθικό των Κούρδων πατριωτών μέσα στην Τουρκία. Δεν υπάρχει καμία απολύτως απόδειξη ότι η Τουρκία σκότωσε τόσους αντάρτες του PKK. Αλλά ακόμα κι αν σκότωσε τόσους, υπενθυμίζουμε ότι το PKK πολεμά εδώ και ένα χρόνο το Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε βίντεο από το σημείο του βομβαρδισμού:

Πηγή: tribune.gr

 

441

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση