Η μεγάλη πορεία των προσφύγων: Βουδαπέστη – Βιέννη με τα πόδια [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Η μεγάλη πορεία των προσφύγων: Βουδαπέστη – Βιέννη με τα πόδια [ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]

Screen Shot 2015-09-04 at 8.05.49 PMΕκατοντάδες πρόσφυγες από την Ουγγαρία ξεκίνησαν με τα πόδια από τη Βουδαπέστη για την Βιέννη της Αυστρίας. Εκατοντάδες άλλοι δηλώνουν αποφασισμένοι να ξεκινήσουν με τα πόδια για την Γερμανία.

Μια ομάδα προσφύγων ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή της. Θα κάνουν την πορεία των 150 μιλίων και θα περάσουν τα σύνορα, αφού η αστυνομία της χώρας τους απαγορεύει να μπουν στα τρένα ή τους εξαπατά κι αφού επιβιβαστούν τους μεταφέρει σε κέντρα κράτησης. 

Ένας αυτόπτης μάρτυρας βιντεοσκόπησε τους πρόσφυγες κατά την διάρκεια της πορείας τους. «Τους κατέγραψα μεταξύ 12:00 και 12:10 στη Βουδαπέστη» λέει στο Guardian.

 

Σύμφωνα με τον Guardian, με την πρώτη ομάδα προσφύγων που άρχισε να κινείται στο κέντρο της πόλης ενώθηκαν στη συνέχεια εκατοντάδες ακόμη. Ήδη κάποιοι έχουν περάσει τα σύνορα.

Λίγο αργότερα οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην ουγγρική πόλη Μπίσκε ανακοίνωσαν ότι θα πάνε κι αυτοί με τα πόδια στην Γερμανία, αν οι αρχές συνεχίσουν να τους κρατούν εγκλωβισμένους στην πόλη. Θα ξεκινήσουν, όπως είπαν το Σάββατο. Το τρένο που θα τους μετέφερε την Πέμπτη στον τελικό τους προορισμό σταμάτησε στο Μπίσκε. Οι αρχές δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν το ταξίδι.

Στο μεταξύ, έχοντας τον ίδιο στόχο, περίπου 400 πρόσφυγες διέφυγαν από δυο κέντρα κράτησης – ένα στο Μπίσκε κι ένα κοντά στα σύνορα με τη Σερβία.

Πηγή:http://tvxs.gr

597

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση