Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος απειλεί μάρτυρα που τον αναγνώρισε: «Αφήστε με να της δείξω εγώ» [εικόνες]

Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος απειλεί μάρτυρα που τον αναγνώρισε: «Αφήστε με να της δείξω εγώ» [εικόνες]

Screen Shot 2015-11-25 at 2.33.35 PMΠανδαιμόνιο στη δίκη των κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής, όταν -όπως καταγγέλθηκε- μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα δέχθηκε απειλές από τον κατηγορούμενο Ι. Καζατζόγλου.

Ο κατηγορούμενος φαίνεται ότι δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί όταν η κοπέλα υποστήριξε ότι αναγνωρίζει τον σωματότυπό του στο άτομο που καθόταν στη θέση του συνοδηγού στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Γ. Ρουπακιάς.
Η μάρτυρας, βγήκε από την δικαστική αίθουσα, τρέμοντας και κλαίγοντας, ενώ ο κατηγορούμενος, ο οποίος σηκώθηκε από το εδώλιο με απειλητικές προς την μάρτυρα διαθέσεις φώναξε: «Αφήστε με να της δείξω εγώ».

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε τη μάρτυρα αν αναγνωρίζει τον συνοδηγό του Γ. Ρουπακιά στο αυτοκίνητο με το οποίο έφτασε στο σημείο της δολοφονίας …Η κοπέλα γύρισε και κοίταξε στο εδώλιο τους κατηγορουμένους
και δείχνοντας τον Ιωαν.Καζαντζόγλου είπε : » είναι αυτός,ο δεύτερος από δεξιά».

  • Πρ.: Ειστε απόλυτα σίγουρη ότι είναι  αυτός;
  • Μαρ.: Απόλυτα ασφαλής δεν είμαι , αλλά ο σωματότυπος είναι αυτός».
  • Καζαντζόγλου: (σηκώνεται όρθιος καθ΄ υπόδειξη της προέδρου) Κοίταξέ με καλά. Με θυμάσαι από εκείνο το βράδυ;
  • Μαρ.: Ναι….

Τότε  εκείνος με έντονες κινήσεις, και με τον διπλανό του συγκατηγορούμενο να τον κρατά από το χέρι για να τον συγκρατήσει, φέρεται να είπε :

  • «Αφήστε με να βγω έξω και θα της δείξω εγώ.

Η μάρτυρας ζήτησε διάλειμμα και κλαίγοντας βγήκε από το ακροατήριο.

«Φασίστες δεν θα την τρομοκρατήσετε» φώναζαν από την πολιτική αγωγή αλλά και από το ακροατήριο.

«Τρεις χτυπούσαν έναν»

Η μάρτυρας περιέγραψε την σκηνή της δολοφονίας και την επίθεση στον Παύλο Φύσσα, λέγοντας πως οι επιτιθέμενοι έκαναν έναν κλοιό γύρω από τον Φύσσα και πως τότε ο Ρουπακιάς τον μαχαίρωσε.
«Τρεις χτυπούσαν έναν», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενη στην τελική επίθεση που δέχτηκαν λίγο πριν τη δολοφονία Φύσσα ο ίδιος και δύο φίλοι του από τουλάχιστον δώδεκα χρυσαυγίτες.

«Λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ» είπε η  μάρτυρας, καθόμασταν με μια φίλη σε ένα παγκάκι στην Τσαλδάρη…κάποια στιγμή  αρχίσαμε να ακούμε φωνές. Βλέπουμε είκοσι άτομα να κάνουν βόλτα στην Τσαλδάρη.

Οι μισοί από αυτούς που ήταν κάτω από 18  φορούσαν φανέλες του Ολυμπιακού Ήταν δύο ξεχωριστές παρέες…Αρχίζουν και βγαίνουν 20-30 άτομα από την Κεφαλληνίας.

Οι φωνές έγιναν πιο έντονες, αυτοί που ήταν πιο μπροστά με τις φανέλες του Ολυμπιακού άρχισαν να φωνάζουν και να κοροϊδεύουν, η δεύτερη ομάδα ήταν με ρούχα παραλλαγής,μαύρες μπλούζες και ήταν αρκετά σωματώδεις.

Δύο -τρεις κρατούσαν σίγουρα ρόπαλα.

Μου πήγε το μυαλό ότι ήταν χρυσαυγίτες…. Εβριζαν. «Θα σας γ@@@σουμε , γ@@@ τη μάνα σας». Αυτοί που φόραγαν μπλούζες Ολυμπιακού έφυγαν αμέσως ..από μια παρέα με δύο γυναίκες , περίπου δέκα άτομα σύνολο, ακούσαμε να φωνάζουν: «Μ@@@κες, τρέξτε».

  • Πρ.: Αντιληφθήκατε ότι κάτι επρόκειτο να συμβεί;
  • Μαρ.: Σοκαριστήκαμε από τις δυνατές φωνές και τα πολλά άτομα που άρχισαν να τρέχουν
  • Πρ.: Εξακολουθήσατε να κάθεστε στο παγκάκι;
  • Μαρ.: Ναι, κοκαλώσαμε. Μετά είδαμε να τους χτυπούν με κράνη, με τα χέρια, ένας είχε και ρόπαλο.
  • Πρ.: Διήρκεσε πολύ αυτό;
  • Μαρ: Τίποτε δεν διήρκεσε πολύ, έγιναν όλα πολύ γρήγορα… Τρεις χτυπούσαν έναν…κάποια στιγμή αυτοί φεύγουν, τα παιδιά τα χτυπημένα ήταν ζαλισμένα δεν ήταν σε θέση να φύγουν. Τους φώναζαν <φύγετε ρε φασίστες>. Σηκώθηκα όρθια, έχουν μείνει τρία παιδιά , έναν από τους δύο τον είχε πιάσει κάποιος και τον χτυπούσε πάνω σε μια βιτρίνα. Πλησίασαν τον Παύλο από πίσω και τον χτύπησαν  ,γυρνάει προς το μέρος τους  έρχονται κι άλλοι δέκα και ξεκινάνε και χτυπάνε και τους τρεις. Εκείνη τη στιγμή μπαίνει ένα αυτοκίνητο στο αντίθετο ρεύμα. Ξαφνιαστήκαμε, όπως και τα τρία παιδιά. Δεν κινούνταν αμάξια. Σταμάτησε ακριβώς δίπλα στα τρία παιδιά. Γύρισαν προς το αυτοκίνητο. Αρχισαν να απομακρύνονται αυτοί που χτυπούσαν κι έμειναν δυο -τρεις…κάποιοι στάθηκαν απέναντι μαζί με του.

Απειλές και σε φωτορεπόρτερ

Νωρίτερα απειλές ότι θα της σπάσουν τη μηχανή είχε δεχτεί και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, η οποία «ενοχλεί» κάθε φορά που φωτογραφίζει τους μάρτυρες. Και αυτό γιατί όπως λένε κάποιοι από τους συνηγόρους υπεράσπισης, η φωτογράφος «τραβάει» και τους ίδιους, παρά τις διαβεβαιώσεις της ότι δεν συμβαίνει τίποτα.

 

 

3.827

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση