Φασίστες και αστυνομία εναντίον αντιφασιστών στο #Dover (video)

Φασίστες και αστυνομία εναντίον αντιφασιστών στο #Dover (video)

Screen Shot 2016-01-31 at 8.31.07 AMΠερίπου 270 αντιφασίστες ήρθαν αντιμέτωποι με περίπου 150 φασίστες στο Ντόβερ χτες, Σάββατο.

Φασίστες από διάφορες ναζιστικές ομάδες κατέβηκαν στο Ντόβερ από όλη τη Βρετανία για μια πορεία που οργανώθηκε από το ναζιστικό Εθνικό Μέτωπο.

Οι Ναζί είπαν ότι βάδιζαν εναντίον της μετανάστευσης και για την υπεράσπιση των οδηγών φορτηγών, αφού κατά τη γνώμη τους οι οδηγοί των φορτηγών απειλούνται από τους μετανάστες που βρίσκονται παγιδευμένοι στο στρατόπεδο προσφύγων Calais και συχνά προσπαθούν να διαφύγουν στη Βρετανία πηδώντας στο πίσω μέρος των φορτηγών.

Αλλά οι αντιφασίστες οργανώθηκαν κι αυτοί για να γνωστοποιήσουν στους φασίστες ότι δεν είναι ευπρόσδεκτοι και για να σταματήσουν την παρέλαση τους μέσα στην πόλη.

Οι αντιφασίστες έκαναν πορεία για να μπλοκάρουν τους ναζί.

Αλλά η αστυνομία επέτρεψε  σεομάδες φασιστών να επιτεθούν στην πορεία από το πλάι και από πίσω με τούβλα, πέτρες και μπουκάλια.

Οι αντιφασίστες αμύνθηκαν, αλλά η αστυνομία τους εγκλώβισε και έκοψε στα δύο την πορεία τους.

Η αστυνομία προσήγαγε, τέλος, αντιφασίστες που ταξίδεψαν από άλλες πόλεις για να φτάσουν στο Ντόβερ και τους κράτησε για πέντε ώρες, εμποδίζοντας τους από το να συμμετέχουν στην αντιφασιστική πορεία.

Δείτε το video εδώ

Πηγή:https://socialistworker.co.uk/

1.022

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση