“Οχι” σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στα Χανιά από τον δήμαρχο Χανίων

“Οχι” σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στα Χανιά από τον δήμαρχο Χανίων

βαμβουκας“Οχι” στη δημιουργία κέντρου υποδοχής προσφύγων στον Δήμο Χανίων λέει ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ούτε κατάλληλες υποδομές υπάρχουν αλλά και η τουριστική περίοδος βρίσκεται προ των πυλών και δεν θα πρέπει να διαταραχθεί η οικονομική ζωή της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Βάμβουκας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την προοπτική να υποδεχθούν τα Χανιά -όπως κι άλλες περιοχές της χώρας- πρόσφυγες, ενώ ανέφερε ότι υπήρξαν διερευνητικές συζητήσεις τις προηγούμενες ημέρες από πολιτικούς παράγοντες.

“Είμαστε ως Δήμος παντελώς απροετοίμαστοι για να δεχθούμε πρόσφυγες. Αυτό το έχουμε κάνει ως Δήμος σε 4 περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της θητείας μου και το κάναμε με μεγάλη επιτυχία αλλά και κόπο και δυσκολίες διότι δεν διαθέτουμε κατάλληλους χώρους υποδοχής”, σημείωσε αρχικά ο κ. Βάμβουκας και πρόσθεσε:

“Έχοντας λοιπόν αυτή την εμπειρία θέλω να πω στους εκπροσώπους της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχουν αυτές οι υποδομές, ενώ σε λίγες ημέρες αρχίζει μια τουριστική περίοδος και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι η χώρας μας ιδίως αυτή την περίοδο ζει από τη βοήθεια που μας προσφέρει ο τουρισμός. Βεβαίως θέλουμε να βοηθήσουμε και θα λάβουμε και πρωτοβουλίες πάνω σε αυτό αλλά ό,τι κάνουμε πρέπει να είναι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διαταράξει την οικονομική ζωή της τοπικής κοινωνίας”.

πηγή:haniotika-nea.gr

406

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση