Οδηγός λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία γιατί μια τυφλή κοπέλα ανέβηκε με το σκύλο οδηγό της!

Οδηγός λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία γιατί μια τυφλή κοπέλα ανέβηκε με το σκύλο οδηγό της!

13147550_1103788043027685_1530979823223008822_oΣήμερα το μεσημέρι, γύρω στις 12, η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου, ιδρύτρια της σχολής σκύλων-οδηγών τυφλών «Λάρα», βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν ο οδηγός λεωφορείου (της γραμμής 461 με κατεύθυνση από την οδό Παπανικολή προς τον σταθμό μετρό Χαλανδρίου) της ζήτησε να κατέβει επειδή είχε μαζί της ουσιαστικά τα «μάτια» της, δηλαδή την σκυλίτσα-οδηγό της, την γνωστή σε πολλούς Μέη.

Η Ιωάννα μας ανέφερε πως ο οδηγός της είπε πως το σκυλί έχει ανέβει παράνομα επειδή δεν φοράει φίμωτρο.

Εκείνη βέβαια δεν κατέβηκε, αλλά δύο στάσεις πριν τον προορισμό της αντιλήφθηκε (καθώς δεν βλέπει) ότι ο οδηγός είχε σταματήσει και μιλούσε με αστυνομικούς.

Η Ιωάννα, σαφώς εκνευρισμένη και απογοητευμένη, αποφάσισε να πάνε όλοι μαζί στο αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου για τα περαιτέρω.
«Δεν θα έκανα τίποτα αν δεν το συνέχιζε και απλά με πήγαινε στον προορισμό μου (στο μετρό Χαλανδρίου), αλλά αφού αποφάσισε να το πάει στα άκρα, αποφάσισα να το πάω κι εγώ», μας είπε.

Η κατάληξη βέβαια ήταν ο οδηγός να ζητάει συγνώμη, και ακόμα και οι αστυνομικοί να προσπαθούν να την μεταπείσουν για να γλιτώσει το διοικητικό πρόστιμο ο οδηγός.

«Με παίρνουν από τον ΟΑΣΑ και μου λένε να ξεχάσω το περιστατικό επειδή ο οδηγός είναι πολύτεκνος. Και εγώ όμως είμαι τυφλή, και δεν αντέχω άλλες ρατσιστικές συμπεριφορές εναντίον μου», πρόσθεσε.

Ο οδηγός του λεωφορείου θα έρθει αντιμέτωπος με αρκετά μεγάλο διοικητικό πρόστιμο, ενώ η αστυνομία τόνισε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες καθώς δεν είναι ποινικό αδίκημα το να θέλει να κατεβάσει κάποιον από το λεωφορείο.

Διαβάστε και τι έγραψε η ίδια η Ιωάννα-Μαρία Γκέρτσου στην προσωπική της σελίδα στο Facebook:

«Σήμερα ο τρομοκράτης (η Μέη), κατέληξε στο Α.Τ. Χαλανδρίου. Φανταστείτε να είστε καθόλα νόμιμοι, κόσμιοι κλπ ενώ παράνομα σας παρεμποδίζουν την πρόσβαση καθημερινά (παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, κακοτεχνίες κλπ) και να σας καλούν και την αστυνομία από πάνω. Επειδη λοιπόν, οδηγός λεωφορείου καλεσε την αστυνομία (κι οχι εγώ οπως επρεπε), εξαιτίας της Μέη και βρέθηκα ξαφνικά, υπαίτια λες και διέπραξα κανένα έγκλημα, αποφάσισα για πρώτη φορά να κινηθώ νομικά: εναντίον του οδηγού του λεωφορείου που δε σέβεται τιποτα και πάσα υπευθύνου φορέα, δηλαδή του ‪#‎οασά‬ στον οποιο παρεπειπτοντως, ειχαμε απευθύνει επιστολή, ενα μήνα πριν.

Ειρωνία, χθες ανέβασα τη φωτογραφία του Ρίτσαρντ, εκπαιδευόμενου σκύλου – οδηγού της σχολής «Λάρα» να εντοπίζει μια στάση λεωφορείων…

Πάμε λοιπον λοιπόν στο τμήμα. Αφού δέχτηκα τηλεφωνα από συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ, ο οποίοι κλαίγονταν πως ο οδηγός εχει παιδιά, αρχισε το τροπάρι η αξιωματικός υπηρεσίας πως ο οδηγός δεν άσκησε ρατσιστική επίθεση διοτι αναφέρθηκε στη Μέη κι οχι σε εμενα, λες κι εγω τον σκυλο – οδηγό τον εχω για πλάκα. Μετά, προσπαθούσε να μου επιχειρηματολογήσει, πως και η ίδια δέχεται ρατσισμό, λόγω επαγγέλματος. Της εξήγησα λοιπον πως το επάγγελμα της, ειναι επιλογή της. Η αναπηρία δεν ειναι επιλογή κανενός.

Δεν δέχομαι ρατσισμό από αποψη γαμω το κερατό μου. Πως αν ηταν αλλος ανθρωπος με απωλεια ορασης θα ειχε βαλει τα κλάματα και θα ειχε φυγει κακείν κακώς από το λεωφορείο για να συνεχίσει με τα ποδια. Κι εγώ, ωφειλω να υπερασπίζομαι το δίκαιο για αυτούς που δεν μπορούν. Μετά, ανέλαβε ο διοικητής ο οποιος μου είπε πως ο οδηγός, εμφάνισε μεταμέλεια και πρεπει να δινουμε βάση στο ανθρώπινο μέρος κλπ κλπ. Του απαντησα λοιπόν πως ο ανθρωπισμός θέλει αρχιδια κι οχι οταν φτάνουμε στην αστυνομία (που είχε ο ιδιος καλεσει) κι αποδυκνειται πως ο οδηγός εχει άδικο να μου το παίζει ανθρωπιστής.

Εν ολίγοις, επιβλήθηκε στον οδηγό, δοιηκητικό πρόστιμο κι επεται συνέχεια διοτι η μυνηση για ρατσιστική συμπεριφορά, αφορά ποινικό αδίκημα αλλά για καποιο λογο δε συνδέεται με την άρνηση εισόδου σε εναν σκυλο – οδηγο τυφλών…»
___________________________
Επιμέλεια άρθρου: Άνθρωπος & Σκύλος
www.facebook.com/anthroposkaiskylos
Στη φωτογραφία, η Ιωάννα με τη Μέη

 

2.780

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση