Ενημέρωση για τον Κούρδο και τον Έλληνα φίλο του που δέχτηκαν δριμεία επίθεση από αστυνομικό

Ενημέρωση για τον Κούρδο και τον Έλληνα φίλο του που δέχτηκαν δριμεία επίθεση από αστυνομικό

13844052_10209869444110158_444553256_oΣήμερα το πρωί 28-07-16, τα δυο παιδιά έπρεπε να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, όμως μπόρεσε να παρουσιαστεί μόνο ο ένας. Ο Φεχμί, που απο την πρώτη στιγμή της προσαγωγής – κράτησής του(στις 7:30 πμ δηλαδή) ζητούσε να παει στο νοσοκομείο επειδή το πόδι του πονούσε πολύ,και με πρόφαση απο την πλευρά των αστυνομικών του Α.Τ. Ομόνοιας ότι δεν υπάρχει περιπολικό να τον μεταφέρει, πήγε τελικά στις 23:00 στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ότι έχει τρία κατάγματα (2,3,4 μετατάρσια).

Aπαιτείται χειρουργείο με αμφίβολη την πλήρη αποκατάσταση του ποδιού του και νοσηλέυεται εκεί. Με αυτό το δεδομένο ο εισαγγελέας διέταξε να αφεθεί ελέυθερος και να οριστεί τακτική δικάσιμος. Ο φίλος του παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο όπου και αφέθηκε επίσης ελέυθερος μετά την αναβολή που ζήτησε και πήρε η συνήγορός του , προκειμένου να παραστούν στη δίκη και οι μάρτυρες αστυνομικοί που σήμερα απουσίαζαν. Η δίκη του ορίστηκε για τις 4 Αυγούστου. Και τα δυο παιδιά κατέθεσαν μήνυση σε βάρος των ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙΑΣ που τους τόσο αναίτια και βάναυσα τους επιτέθηκαν.

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» καταδικάζει για άλλη μια φορά τέτοια φαινόμενα βίας και ρατσισμού απο τα όργανα της εξουσίας και όποιας ηγεσίας (πολιτικής ή φυσικής) στηρίζει και καλλιεργεί τέτοιες τακτικές εκφοβισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό διαβάστε εδώ

1.068

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση