Νέες καταλήψεις ενάντια στις βίαιες εκκενώσεις

Νέες καταλήψεις ενάντια στις βίαιες εκκενώσεις

Screen Shot 2016-07-30 at 10.06.18 AMΟι συλληφθέντες της κατάληψης του Μανδαλιδείου οδηγούνται στον εισαγγελέα | ΕUROKINISSI / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Υπό κατάληψη βρίσκεται το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που διαμαρτύρονται για τις βίαιες εκκενώσεις καταλήψεων στέγης.

Έπειτα από πορεία που έκαναν χθες στους δρόμους της συμπρωτεύουσας οι διαδηλωτές κατέληξαν στο Τμήμα Θεάτρου, το οποίο και κατέλαβαν, ενώ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν ότι ο χώρος αυτός θα μετατραπεί σε κέντρο αγώνα για τις επόμενες κινήσεις τους.

Παράλληλα, ως αντανακλαστική κίνηση στην εκκένωση των τριών καταλήψεων, προχώρησαν στην κατάληψη της παλιάς εγκαταλελειμμένης ταβέρνας «Λαδά» στις 40 Εκκλησιές της Θεσσαλονίκης.

Ένοχοι χωρίς ταπεινά κίνητρα

Οι καταλήψεις έρχονται ύστερα από την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης που έκρινε ένοχους έξι από τους εννέα συλληφθέντες του Μανδαλιδείου Μεγάρου και επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή για πέντε και δίχως αναστολή για έναν, εξαγοράσιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους άλλους τρεις, λόγω έλλειψης δόλου, ενώ στους καταδικασθέντες αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών κινήτρων, δέχθηκε δηλαδή πως προχώρησαν στην κατάληψη δημοσίου κτιρίου προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ανθρωπιστική ανάγκη διαμονής λόγω ένδειας.

Για την προσεχή Τετάρτη και την άλλη Παρασκευή αντίστοιχα αναβλήθηκαν οι δίκες των καταληψιών του ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος» και της οικοδομής της οδού Καρ. Ντηλ, εξαιτίας της έλλειψης μεταφραστών στο δικαστήριο, αλλά και της απουσίας του ιδιοκτήτη που, ενώ έκανε μήνυση, χθες δεν προσήλθε.

Πηγή:http://www.efsyn.gr

 

327

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση