Νεκρός εργάτης στο Αγρίνιο

Νεκρός εργάτης στο Αγρίνιο

Screen Shot 2016-08-19 at 7.47.25 AMΤη ζωή του έχασε χτες ένας εργάτης εργολαβικού συνεργείου της εταιρείας «Τοξότης ΑΕ», ενώ εκτελούσε εργασίες συντήρησης σε κολόνα της ΔΕΗ, στην περιοχή της Αβόρανης στο Αγρίνιο. Το θανατηφόρο «ατύχημα» συνέβη στις 8.30 π.μ., όταν ο 41χρονος ηλεκτροτεχνίτης, Θανάσης Φράγκος, που ήταν ανεβασμένος σε στύλο της ΔΕΗ, έπεσε από μεγάλο ύψος (12 μέτρα) στο έδαφος και τραυματίστηκε θανάσιμα. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εργαζόμενου εκφράζουν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου και το Σωματείο Ηλεκτροτεχνιτών Αιτωλοακαρνανίας, του οποίου ήταν μέλος. Οπως καταγγέλλουν στην κοινή τους ανακοίνωση, η κολόνα πάνω στην οποία ήταν ανεβασμένος έσπασε, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό. «Για μια ακόμα φορά έρχεται στην επιφάνεια η αδιαφορία της εργοδοσίας για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Οι εργοδότες μπροστά στο κέρδος αδιαφορούν για τη ζωή των συναδέλφων», αναφέρουν.

Υπογραμμίζουν, επίσης, τις ευθύνες των κυβερνήσεων, που έχουν απαξιώσει πλήρως τις υπηρεσίες Τεχνικών Ελέγχων. «Καλούμε την πολιτεία άμεσα να πάρει μέτρα για την επάνδρωση των υπηρεσιών με προσωπικό που να καλύπτει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για σωστό έλεγχο. Καλούμε την εργοδοσία (ΔΕΗ και εταιρεία ΤΟΞΟΤΗΣ) να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατέψει την οικογένεια του συναδέλφου Θανάση» σημειώνουν, ενώ καλούν τους εργαζόμενους να απαιτήσουν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

Πηγή: rizospastis.gr

 

96

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση