Ρατσιστική Επίθεση σε Βάρος Πακιστανών Μέσα στο Σπίτι τους

Ρατσιστική Επίθεση σε Βάρος Πακιστανών Μέσα στο Σπίτι τους

1Επίθεση μέσα στο ίδιο τους το σπίτι δέχτηκαν Πακιστανοί εργάτες γης το βράδυ της Δευτέρας στον Ασπρόπυργο. Η είδηση επαναφέρει στη μνήμητην επίθεση που είχαν δεχτεί οι Αιγύπτιοι ψαράδες μέσα στο σπίτι τους τον Ιούνιο του 2012, υπόθεση η οποία εκδικάζεται στην πολύκροτη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οι δύο 23χρονοι Πακιστανοί, Αlin και Abdul, δέχτηκαν την πρώτη αιματηρή επίθεση στον δρόμο για τη δουλειά τους τα ξημερώματα της Δευτέρας με σιδερογροθιές στο πρόσωπο. Αφού κατέθεσαν μήνυση στην αστυνομία, ξαναδέχτηκαν επίθεση, το ίδιο βράδυ, αυτήν τη φορά μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

 

 

Όπως περιγράφει στο VICE ο Vasim, συγκάτοικος των δύο θυμάτων, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να μιλήσουν έπειτα από το σοκ που έχουν υποστεί: «Περίπου στις 5.30 με 6.00 το πρωί, τα παιδιά πήγαιναν στη δουλειά τους στα χωράφια. Περίπου 3-4 άτομα τους σταμάτησαν στον δρόμο και τους χτύπησαν. Όταν τα παιδιά έπεσαν κάτω, αυτοί έφυγαν. Όσο τους χτυπούσαν έλεγαν ότι είναι Έλληνες. Μετά φωνάξαμε και ήρθε η αστυνομία και πήγαμε στο νοσοκομείο. Κι έπειτα πήγαμε και κάναμε μήνυση».

Πιστεύοντας ότι το μαρτύριο έχει τελειώσει, οι μετανάστες επέστρεψαν στο σπίτι τους. Όμως ο Vasim περιγράφει φανερά φοβισμένος τα όσα έζησε το ίδιο βράδυ. «Ήρθαν περίπου 20 άτομα στο σπίτι μας. Η πόρτα ήταν κλειστή, ανέβηκαν πάνω, μπήκαν μέσα και άρχισαν να δέρνουν το ένα παιδί. Το παιδί μού φώναζε «έλα, έλα». Ήταν στην κουζίνα κι εγώ μέσα. Πήγα προς τα κει και μετά έφυγαν. Φωνάξαμε ασθενοφόρο και ξαναπήγαμε στο νοσοκομείο. Ήρθε και η αστυνομία, κατέγραψε το περιστατικό και μας είπαν ότι θα μας ενημερώσουν».

«Φοβάμαι. Όλοι με ξέρουν γιατί πήγα και στην αστυνομία και στο νοσοκομείο και με έχουν δει. Δεν κοιμηθήκαμε σπίτι. Πήγαμε στο σπίτι κάποιου φίλου και κοιμηθήκαμε εκεί», λέει ο Vasim, ενώ ακόμα δεν έχει κινηθεί καμία διαδικασία για την προστασία τους ως θύματα ρατσιστικής βίας.

 

Από την πλευρά του ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Δευτέρας στην ΕΣΗΕΑ, πριν από το βραδινό περιστατικό, ενημέρωσε ότι υπάρχουν αυξημένες ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών γης στην περιοχή του Ασπροπύργου κατά τη διάρκεια του Αυγούστου. Τουλάχιστον 10 επιθέσεις έχουν καταγγελθεί από τα θύματα στην Πακιστανική Κοινότητα, με αποκορύφωμα αυτή της Δευτέρας, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια σύλληψη μέχρι στιγμής.

Το θέμα ανέδειξε με ανακοίνωση της η ΚΕΕΡΦΑ.

Πηγή:http://www.vice.com

 

448

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση