Χίος: Με την τροφή για πρόσφυγες, μεγαλώνουν γερά… Σώματα (αν)Ασφαλείας

Χίος: Με την τροφή για πρόσφυγες, μεγαλώνουν γερά… Σώματα (αν)Ασφαλείας

1Από το Γιώργη Χρήστου

«Μετά τους λιμενικούς ήταν η σειρά των αστυνομικών της Χίου για να παραλάβουν από τον δήμο Χίου για τις ανάγκες των οικογενειών τους παιδικές τροφές, που προέρχονται από δωρεά της “Wings of Help”. Ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς και ο αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ. Γιώργος Καραμανήςπαρέδωσαν τις τροφές στους αστυνομικούς, ως ένδειξη έμπρακτης συμπαράστασης του δήμου στο επίπονο έργο των αστυνομικών για την ασφάλεια του νησιού». Η είδηση από το astraparis.gr.

Το ερώτημα που τίθεται σε αυτήν την περίπτωση είναι πως από πότε μια βοήθεια που έρχεται από Φραγκφούρτη (σ.σ.: εκεί είναι η έδρα της «Wings of Help») και αφορά σε πρόσφυγες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μπορεί να δοθεί σε αστυνομικούς και λιμενικούς ως «μπράβο» για το έργο τους στην ασφάλεια του νησιού.

Τώρα και από τους πρόσφυγες κινδυνεύει το νησί; Πριν δεν κινδύνευε; Ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές τα Σώματα Ασφαλείας; Μια ματιά να ρίξει κανείς στις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στις περικοπές μισθών ή συντάξεων στη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων (σ.σ.: μέσα σε αυτούς και οι δικαστικοί) θα διαπιστώσει ότι είναι οι μόνες που κρίθηκαν ως παράνομες και αντισυνταγματικές. Και υπάρχει και εξήγηση για αυτό, καθώς εξυπηρετούν υπέρ το δέον στο να καμφθούν οι αντιδράσεις εργαζομένων και λαού.

Από τις ιμπεριαλιστικές, νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές, που εκπορεύονται όλες από το κεφάλαιο, τρεις είναι κυρίως οι στόχοι, ελέω κερδοφορίας των «ολίγων»:

α) η εξαθλίωση των εργαζομένων και του λαού, όποια θρησκεία και να έχουν αυτοί, όποια εθνικότητα και να έχουν αυτοί, όποιο χρώμα και να έχουν αυτοί, με την παράλληλη εκμετάλλευση της εργατικής τους δύναμης, μέσω φθηνής και εξοντωτικής εργασίας,

β) η εκμετάλλευση του πλούτου της χώρας που βάλλουν, με το παράλληλο ξεπούλημα της όποιας δημόσιας περιουσίας της και των «ασημικών» της αντί πινακίου φακής,

γ) η «άνθηση» φασιστικών και ρατσιστικών κομμάτων και «συλλογικοτήτων», ακόμα και μέσα στο εργατικό κίνημα (σ.σ.: μην ξεχνάμε πως πρόσφατα στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή προσπάθησε να κάνει «Εργατική Συνδιάσκεψη»), ώστε να υπάρξει κοινωνικός αυτοματισμός που θα συντηρήσει επί μακρόν τις επεκτατικές βλέψεις του κεφαλαίου.

Και στην περίπτωση της Ελλάδας, το κεφάλαιο τη βάλλει με μνημόνια, στη δε περίπτωση των προσφύγων (που είναι και ένα φθηνό εργατικό δυναμικό σε μια Ευρώπη που γερνά ηλικιακά, άρα χρειάζεται και νέους δούλους) το κεφάλαιο βάλλει τις χώρες τους με βόμβες.

«Τουλάχιστον από αυτή την τεράστια ξεφτίλα μάθαμε ότι τόσο τα παιδιά των “νομίμων” πολιτών όσο και τα παιδιά των “παράνομων” πολιτών τρώνε ακριβώς τα ίδια πράγματα και η ελεημοσύνη έρχεται από το ίδιο ευρωπαϊκό κράτος που στέρησε τις πατρίδες τόσο των “νόμιμων” όσο και των “παράνομων” παιδιών», σχολιάζει ένας χρήστης του Facebook και ο γράφων το υιοθετεί.

Πηγή:http://ergasianet.gr

373

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση