Η αλληλεγγύη θα νικήσει σώζοντας ανθώπινες ζωές! – Η εγκληματική επίθεση στη Νοταρά θα μας βρει απέναντι

Η αλληλεγγύη θα νικήσει σώζοντας ανθώπινες ζωές! – Η εγκληματική επίθεση στη Νοταρά θα μας βρει απέναντι

1Τα ξημερώματα της Τετάρτης 24 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε εγκληματική εμπρηστική επίθεση, φασιστικής έμπνευσης, στο κτίριο της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/ Μεταναστών Νοταρά 26. Πολύ κοντά από το σημείο στο οποίο έγινε ο εμπρησμός κοιμόντουσαν 2 οικογένειες με παιδιά. Εκτός από τις ζημιές, η φωτιά απείλησε τις ζωές των, πάνω από 100 προσφύγων που βρίσκονταν στο κατειλημμένο κτίριο.

Είναι προφανής ο στόχος τους να τρομοκρατήσουν τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους αλληλέγγυους. Xάρη στα άμεσα αντανακλαστικά μεταναστών, προσφύγων και αλληλέγγυων ευτυχώς δεν υπήρχαν θύματα, μόνο υλικές ζημιές.

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει αναλάβει την ευθύνη κάποια -έστω υποτιθέμενη- οργάνωση αλλά δεν αναμένουμε να το κάνουν κιόλας. Έδρασαν και δρουν στο μαύρο σκοτάδι όσο σκοτεινά είναι τα ναζιστικά και ρατσιστικά ιδεολογήματά τους. Σε αντίθεση με το μαζικό, αγωνιστικό και ταξικό κίνημα αλληλεγγύης που δρα πάντα και όπου χρειαστεί στο φως της ημέρας, ανοίγοντας σύνορα, έσωσε ανθρώπινες ζωές από τα τείχη της Ευρώπης-φρούριο κι από την αδιαφορία των κρατικών μηχανισμών και θεσμών.

Οι φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις ξεδιπλώνονται μέσα στο νοσηρό κλίμα που έχουν δημιουργήσει, από τη μια η εκκενώσεις των καταλήψεων στη Θεσσαλονίκη κι απ’την άλλη η κρατική αδιαφορία και οι αυξανόμενες κάκιστες συνθήκες στα κέντρα «φιλοξενίας». Κι όλα αυτά, πατώντας στη ρατσιστική δολοφονική πολιτική της ΕΕ που υλοποιεί η Ελλάδα απο το Αιγαίο και τον Έβρο, ως τα κέντρα κράτησης και τα άθλια προσφυγικά στρατόπεδα στη μέση του πουθενά.

Δεν θα επιτρέψουμε άλλες ρατσιστικά εγκλήματα. Το μαζικό αντιφασιστικό, αντιρατσιστικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα, μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, θα τσακίσουμε για πάντα το φασισμό και τις ρατσιστικές πολιτικές που τους αποθρασύνουν.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΣΩΖΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

261

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση