Μάλτα: Νέες πολιτικές για τους τρανς φυλακισμένους στην χώρα

Μάλτα: Νέες πολιτικές για τους τρανς φυλακισμένους στην χώρα

1Την έναρξη νέων πολιτικών για τους τρανς, τους ανθρώπους που ανήκουν σε όλο το φάσμα των φύλων και ίντερσεξ ανθρώπους θα δουν σύντομα οι τρόφιμοι των σωφρονιστικών φυλακών Corradino Correctional Facility (CCF) αναφορικά με τους θαλάμους κράτησης σε σχέση με το φύλο που απεικονίζεται στις ταυτότητες, διαβατήριο, ή στο πιστοποιητικό γέννησης, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Carmelo Abela, την Παρασκευή 18 Αυγούστου.

Οι φυλακισμένες και φυλακισμένοι που έχουν αιτηθεί των αλλαγή της καταχώρησης του φύλου τους στα έγγραφά τους, και όσες και όσοι οι αιτήσεις τους βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, θα μπορούν να βρίσκονται σε θαλάμους των φυλακών που θα προορίζονται για αυτές τις περιπτώσεις, αφότου κάνουν μία ένορκη δήλωση και έως ότου να έχουν τα νέα τους έγγραφα.

Ο διευθυντής των φυλακών CCF, Paul Debattista, δήλωσε ότι κάποιες αλλαγές έχουν ήδη ξεκινήσει να γίνονται με φυλακισμένες που έχουν ήδη αλλάξει θαλάμους σύμφωνα με το φύλο που απεικονίζεται στις νέες ταυτότητες: σε μία περίπτωση δύο φυλακισμένοι βρίσκονται σε αντρικά κελιά, ενώ δύο ακόμη βρίσκονται σε κελιά γυναικών.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Debattista, κάτω απ’ αυτές τις πολιτικές, οι υπεύθυνοι του CCF θα παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια για να καταρτιστούν πάνω σ’ αυτές τις πολιτικές και για τα αποτελέσματα που θα επιφέρουν στις διαδικασίες.

«Το προσωπικό του CCF θα εκπαιδευτεί σε θέματα όπως π.χ. η έρευνα σε θαλάμους, όσο και σε θέματα μπούλινγκ ή διακρίσεων», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Η διοικητική μας μέριμνα ήταν πάντα η καλή ανάπτυξη των φυλακισμένων, καθώς και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και να σκεφτόμαστε ποια θα πρέπει να είναι τα απαραίτητα νέα βήματα», είπε ακόμη.

«Μέχρι τώρα, η Μάλτα είναι μία από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που έχει τέτοιου είδους πολιτικές», δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Carmelo Abela, προσθέτοντας πως το γεγονός ότι ένας άνθρωπος βρίσκεται στη φυλακή, τούτο δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάνει την αξιοπρέπειά του.

Μάλτα: Νέες πολιτικές για τους τρανς φυλακισμένους στην χώρα.

Τόνισε ακόμη πως σκοπός αυτών των πολιτικών είναι να διασφαλίσουν τον σεβασμό των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας όλων των φυλακισμένων καθώς και την ίση πρόσβασή τους στις υπηρεσίες επανένταξης και πρόσβασης στην εργασία, ανεξαρτήτως του φύλου.

Ο διευθυντής της γραμματείας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικής Ενσωμάτωσης, Silvan Agius, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τους τρόπους που μπορεί να εφαρμοστεί η νομοθεσία (σ.μ.: για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου) σε διάφορους κλάδους, με έμφαση στον εκπαιδευτικό τομέα, ανάμεσα στους άλλους.

«Οι πολιτικές αυτές είναι μοναδικές κατά τρόπο ώστε να καλύπτουν τα δικαιώματα όλων, ακόμη και όσων η διαδικασία αλλαγής εγγράφων βρίσκονται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Silvan Agius, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να δράσει ώστε να αποτρέπει ενδεχόμενα δυσάρεστα περιστατικά ή τραγωδίες για τους φυλακισμένους.

Η Υπουργός Κοινωνικών Ελευθεριών, Helena Dalli, εξήγησε ότι δεν ήταν αρκετό να συμπεριληφθεί ο νόμος στις συνταγματικές προβλέψεις, έπρεπε και οι πολιτικές να είναι οι αναγκαίες ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και ο σεβασμός των δικαιωμάτων.

«Οι πολιτικές αυτές, θα χρειαστεί να προχωρήσουν τον δρόμο τους έως που να βελτιωθούν οι ζωές όλων των ανθρώπων και να σπρώξουμε τη χώρα μας μπροστά», πρόσθεσε.

© T-zine.gr με πληροφορίες από Malta Today

80

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση