Στους δρόμους χιλιάδες Βέλγοι κατά της λιτότητας

Στους δρόμους χιλιάδες Βέλγοι κατά της λιτότητας

Screen Shot 2016-09-29 at 9.34.30 PMΧιλιάδες άνθρωποι –45.000 σύμφωνα με την αστυνομία, 70.000 σύμφωνα με τα συνδικάτα– διαδήλωσαν την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που εισηγείται η βελγική κυβέρνηση του Σαρλ Μισέλ. Από την άλλη, κόντρα στις προσταγές των Βρυξελών, ο Ματέο Ρέντσι υπέγραψε σημαντική συμφωνία με τα συνδικάτα της χώρας, εν όψει και του δημοψηφίσματος του Δεκεμβρίου, η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει 14η σύνταξη στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σήμερα στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε η τέταρτη διαδήλωση κατά των μέτρων της τετρακομματικής κυβέρνησης συνασπισμού τα τελευταία δύο χρόνια.

Λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, παρουσιάστηκαν προβλήματα στα δρομολόγια, τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στα περίχωρα. Πολλές υπηρεσίες και σχολεία σήμερα υπολειτουργούσαν.

Τα τρία μεγαλύτερα συνδικάτα, το FGTB (σοσιαλιστικό), το CSC (χριστιανοδημοκρατικό) και το CGSLB (φιλελεύθερο) παρουσιάζουν μια δυσμενή εικόνα για τα εργατικά δικαιώματα στο Βέλγιο.

Όπως τονίζουν η κυβέρνηση του Σαρλ Μισέλ έχει παγώσει προσωρινά τους μισθούς ενώ το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αναμένεται να αυξηθεί στα 67 από τα 65 έτη, με ορίζοντα το 2030.


Πηγή: http://www.ert.gr

111

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση