Η γυναίκα τους εξήγησε ότι ήταν άστεγη και πως δεν άντεχε το κρύο εκεί που κοιμόταν και ήρθε στο μετρό για να ζεσταθεί…

Η γυναίκα τους εξήγησε ότι ήταν άστεγη και πως δεν άντεχε το κρύο εκεί που κοιμόταν και ήρθε στο μετρό για να ζεσταθεί…

Screen Shot 2016-10-21 at 5.58.40 PMΈνας φίλος της Κίνησης μας έστειλε το εξής μήνυμα:
Το πρωί 9:25 περίπου στην αποβάθρα προς αεροδρόμιο του Σύνταγματος (ενω εγώ ήμουν στην απέναντι αποβαθρα) είχαν έρθει 2 αστυνόμοι ένοπλοι με σκοπό να αναγκάσουν μια κυριούλα να φύγει από το μετρό η να μπει σε ένα διερχόμενο συρμό γιατί όπως της είπαν ήταν πολλή ωρα και δεν γινόταν να παραμένει στην αποβάθρα. Η γυναίκα τους εξήγησε ότι ήταν άστεγη και πως δεν άντεχε το κρύο εκεί που κοιμόταν και ήρθε στο μετρό για να ζεσταθεί. Τους είπε να ψάξουν τα πράγματα της και ότι δεν είναι τρομοκράτης ενώ φαινόταν υποσιτισμενη.
Με φασιστικό και τραμπουκιστικο τρόπο οι αστυνόμοι της έδειξαν το απάνθρωπο πρόσωπο τους . Εκεινη παραπονέθηκε ότι επειδή δεν είναι άστεγοι μα ένστολοι την τραμπουκιζουν. Εκείνοι της είπαν ότι αυτοί ήταν που είχαν να φοβούνται (ποιον τη κυριουλα την υποσιτισμενη;)και οι άνθρωποι στην αποβάθρα προσπαθούσαν με ήρεμο τρόπο να την πισουν να ακούσει τους αστυνομικούς αντί να την υπερασπιστουν (απανθρωπια στο φουλ) Τέλος ήρθε ένα κόκκινο μέτρο και έχασα την ορατότητα με την απέναντι αποβαθρα. Όταν έφυγε οι δύο αστυνόμοι έφευγαν και η άστεγη είτε προπορευοταν είτε είχε μπει στο συρμό.

Έπειτα έβαλα τα κλάματα. Το περιστατικό δεν είχε κανένα λόγο να συμβεί. Παρόλα αυτά το μίσος ενάντια στους ανθρώπους που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας αποτέλεσε αιτία ικανή για να προκαλέσει το εν λόγω επεισόδιο . Αντί το δημόσιο χρήμα να αξιοποιείται με τρόπο που ωφελει τους άστεγους πηγαίνει σε μπάτσους – φασίστες για να τους τραμπουκιζουν και ενώ η μνημονιακη λαίλαπα της καπιταλιστικης κρίσης με την όξυνση της ανεργίας τα ΕΝΦΙΑ και τους πληστιριασμους προσπαθούν να αυξήσουν το ποσοστό των αστέγων, το κυνήγι τους στους δημόσιους χώρους συνεχίζεται. Δεν έχει σημασία αν η κυρία ήταν λευκή ελληνίδα. Αφού είναι άστεγη το σύστημα θα κοιτάξει πως να τη τσακίσει για να μην μολυνθεί η τουριστική κίνηση και οι αγορές στο κέντρο.
B.T.
1.164

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση