Βουλγαρία: Αντιμεταναστευτικές πορείες σε 4 μεγάλες πόλεις από ακροδεξιούς [ΒΙΝΤΕΟ]

Βουλγαρία: Αντιμεταναστευτικές πορείες σε 4 μεγάλες πόλεις από ακροδεξιούς [ΒΙΝΤΕΟ]

1Αντιμεταναστευτικές και αντιπροσφυγικές πορείες σε 4 μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας, περιλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Σόφιας, διοργάνωσαν την Παρασκευή Βούλγαροι ακροδεξιοί, ζητώντας τον πλήρη αποκλεισμό των μεταναστών και των προσφύγων, το κλείσιμο όλων των προσφυγικών κέντρων και την απαγόρευση δημιουργίας καινούριων, καθώς και τη διακοπή όλης της οικονομικής και ενταξιακής βοήθειας σε αιτούντες άσυλο.

Οι χτεσινοβραδινές πορείες ακολουθούν σειρά διαδηλώσεων, οι οποίες οργανώθηκαν πρόσφατα από 2 υπερεθνικιστικά μορφώματα, το Εθνικό Κίνημα Αντίστασης, που έχει δεσμούς με το διεθνές νεοναζιστικό πολιτικό δίκτυο Αίμα και Τιμή, και τις Λαϊκές Στρατιωτικές Μονάδες για την Προστασία των Γυναικών και της Πίστης του διαβόητου «κυνηγού μεταναστών» Πέταρ Νιζάμοφ.

«Πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί και καλά προετοιμασμένοι», δήλωσε το Εθνικό Κίνημα Αντίστασης πριν τις διαδηλώσεις, ισχυριζόμενο ότι υπάρχουν εν εξελίξει σχέδια για τη μετατροπή της Βουλγαρίας σε «χωματερή ανθρώπινων σκουπιδιών».

Οι Λαϊκές Στρατιωτικές Μονάδες του Πέταρ Νιζάμοφ, από την άλλη, απείλησαν πως, αν τα αιτήματά τους δε γίνουν δεκτά εντός 2 βδομάδων, θα ξεκινήσουν ενέργειες για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Έχουν, επίσης, κάνει έκκληση σε εθελοντές να συμμετάσχουν σε περιπολίες πολιτών, φυλάσσοντας περιοχές της Σόφιας, όπου κατοικούν μετανάστες, και να περιπολούν στα σύνορα με την Τουρκία.

Με πληροφορίες από: http://www.balkaninsight.com/en/article/nationalistsstageantirefugeeprotestinfourbulgariancities-10-21-2016

Μετάφραση-απόδοση: Γιάννης Κοντός μέσω http://www.hitandrun.gr

130

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση