Εικόνες ντροπής:Προσφυγόπουλα στην πορνεία από 3 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας [BINTEO]

Εικόνες ντροπής:Προσφυγόπουλα στην πορνεία από 3 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας [BINTEO]

1Μία ακόμη τραγική πτυχή του προσφυγικού δράματος φέρνει στο φως το CNN σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα και συγκεκριμένα την πλατείας Βικτωρίας. Εκεί όπου καθημερινά λαμβάνει χώρα ένα ατελείωτο «παζάρι» εκμετάλλευσης με στόχο το σεξ, με ανθρώπους που προσπαθούν να ικανοποιήσουν αρρωστημένες ορέξεις πάνω σε ανήλικα προσφυγόπουλα, προσφέροντας ως «αντίτιμο» στα παιδιά που προσπαθούν να επιβιώσουν από… 3 ευρώ μέχρι τριψήφια ποσά!

Τα προσφυγόπουλα – στην πλειοψηφία τους ασυνόδευτα παιδιά – καταφεύγουν στην ύστατη αυτή λύση προκειμένου να βγάλουν τα προς το ζην αλλά και να συγκεντρώσουν χρήματα με σκοπό να φύγουν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Η επαφή με μια ματιά, ένα «γεια σου», η προσφορά ενός τσιγάρου, είναι μερικά από τα κόλπα για να αρχίσει η «συναλλαγή». Σε ένα παγκάκι, ένας μεγαλύτερος άνδρας τρίβει τους ώμους ενός νεαρού πρόσφυγα.  «Είναι ένα παιχνίδι. Φυσικά οι ανήλικοι θέλουν χρήματα. Αυτό είναι το σκεπτικό… Να συγκεντρώσουν χρήματα για να περάσουν παράνομα στην κεντρική Ευρώπη», αναφέρει στο CNN ο κοινωνικός λειτουργός Τάσος Σμετόπουλος.

Ο 17χρονος Αλι, πρόσφυγας από το Αφγανιστάν αφηγείται ότι ήρθε στην Ευρώπη με  την ελπίδα πως θα πάει σε κάποιο σχολείο και μετά θα καταφέρει να φέρει και την μητέρα του. Εφτασε στη χώρα μας έχοντας στην τσέπη μόλις 270 ευρώ και χωρίς ένα μέρος για να μείνει. Η πραγματικότητα τον βύθισε σε ένα περιβάλλον με ναρκωτικά και πορνεία από τα οποία είναι πια εξαρτημένος. Ο ίδιος εκδίδεται πλέον κάθε μέρα τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες.

«Δεν το κάνω αυτό επειδή μου αρέσει. Αν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, θα έβγαινα με μια κοπέλα. Αλλά επειδή δεν έχω τα χρήματα, δεν έχω άλλη επιλογή. Μερικοί προσφέρουν 3 ευρώ, άλλοι 100 και άλλοι 80 ευρώ. Αλλά δεν πηγαίνω με κανέναν για λιγότερο από 60 ευρώ», αποκαλύπτει.

«Στο τέλος της ημέρας, μέσα στο πάρκο, αυτοί έρχονται. Κάποιοι κατεβάζουν τα παντελόνια σου μόνο και μόνο για να δούνε τα οπίσθια. Κάποιοι σε πλησιάζουν, σου μιλούν και σου δείχνουν τα χρήματα τους, έτσι δουλεύει», λέει ο 17χρονος. Μερικοί μεγαλύτεροι άνδρες ζητούν από τα αγόρια να τους συνοδεύσουν σε μία κοντινή ντίσκο και μετά στα σπίτια τους. «Κάποιοι μπορεί να σε πάρουν στο σπίτι τους, να σου δώσουν χρήματα και ότι άλλο θελήσεις. Σου φέρονται σαν να είσαι ο σύζυγός τους, ο φίλος τους και σου δίνουν 200, 300 ή και 400 ευρώ. Είναι πολύ δύσκολο»…

Όταν οι δημοσιόγραφοι ρώτησαν τον Αλί αν οι γονείς του γνωρίζουν πως επιβιώνει στην Ελλάδα, ο 17χρονος έβαλε τα κλάματα: «Είμαι έτοιμος να κλάψω, δεν θέλω να μιλάω για την μητέρα μου»…

Πηγή:http://www.hitandrun.gr

301

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση