Χανιά | Οριστική δικαίωση για τους κατοίκους στο Αποπηγάδι επτά χρόνια μετά!

Χανιά | Οριστική δικαίωση για τους κατοίκους στο Αποπηγάδι επτά χρόνια μετά!

Screenshot_38

Μετά από επτά χρόνια και πάνω από 10 δίκες, οι κάτοικοι που εναντιώθηκαν στην εγκατάσταση Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Αποπηγάδι, απαλλάχτηκαν οριστικά από τις κατηγορίες.

Η Πρωτοβουλία κατοίκων Σπίνας, Φλωρίων, Παλαιών Ρουμάτων και Σέμπρωνα έκανε γνωστά τα εξής: «Στις 6 Δεκέμβρη 2016 έκλεισε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων ο επταετής κύκλος διώξεων σε βάρος των αγωνιστών που εναντιώθηκαν στην εγκατάσταση των ΒΑΠΕ στα ψηλά βουνά του Αποπηγαδιού και που διώχθηκαν με σειρά δικών (πάνω από 10-χάσαμε τον λογαριασμό!).
Οι κατηγορίες της εταιρείας, για εκφοβισμό και τρομοκράτηση, κατέπεσαν όλες παταγωδώς στα ακροατήρια.

Ο αγώνας μας αποτέλεσε το βότσαλο στα λιμνάζοντα νερά της απάθειας και του εφησυχασμού και προκάλεσε κυματισμούς σε όλη την Κρήτη αλλά κυρίως στις συνειδήσεις των απλών ανθρώπων που υπερασπίζονται αξίες αρχέγονες, μνήμες και κυρίως το βίωμα της Αντίστασης. Στους δύσκολους και παράξενους καιρούς της κρίσης αναδείχτηκε, με τις κινητοποιήσεις μας, σε ένα σημείο αναφοράς. Ένα υπόδειγμα αγώνα με αξιοπρέπεια για την αξιοπρέπεια.

Ευχαριστούμε από καρδιάς το δικηγόρο μας Νίκο Τζάρα και όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο -μακροχρόνιο- αγώνα μας.»

πηγή:zarpanews.gr

336

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση