LGBT

Η 31η Μαρτίου είναι η Διεθνής Ημέρα Τρανς Ορατότητας, μία ημέρα που αφιερώνεται στην ορατότητα της τρανς κοινότητας, αλλά και στην ενδυνάμωση της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τα στερεότυπα, τις διακρίσεις, την περιορισμένη πρόσβαση ή αποκλεισμούς, αλλά και την έμφυλη βία που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Πλήθος κόσμου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στα τρανς άτομα που δέχθηκαν επίθεση από όχλο το βράδυ του Σαββάτου. Ομάδα ακροδεξιών επιτέθηκε σε συγκεντρωμένους, ενώ αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν φραστικά στον Στ. Κασσελάκη.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε όλους τους συλληφθέντες της ομοτρανσφοβικής επίθεσης που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (09/03) στη Θεσσαλονίκη. Τι λέει ένα εκ των θυμάτων.
ΣτοΑυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι συλληφθέντες για την ομοφοβική επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, χθες το βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους.


Η Μαρία Καμμά, Δήμαρχος στην Τήλο, όπου τελέστηκαν το 2008 οι πρώτοι γάμοι ομοφύλων από τον τότε Δήμαρχο Τάσο Αλιφέρη, στέλνει γράμμα συμπεριλήψης και ανόθευτης αγάπης από το πανέμορφο νησί.

Πέρασε χάρη στις ψήφους τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, που έστω και ατελώς αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου για την ισότητα στα ανθρώπινα δικαιώματα και μια νίκη για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ.

Το νομοσχέδιο, που τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία, ψήφισαν επί της αρχής 176, σε σύνολο 254 ψηφισάντων. «Όχι» ψήφισαν 76 και «παρών» 2.

Η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό καλεί σε υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
Ως υπερασπιστές της ισότητας και της άνευ όρων στήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων τόσο στον γάμο όσο και στην τεκνοθεσία.

Η συζήτηση και οι αντιπαραθέσεις που άνοιξαν με αφορμή το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών κυμάνθηκαν από έναν απροκάλυπτο σκοταδισμό (από την δεξιά μέχρι την κοινοβουλευτική «αριστερά» και, αυτονόητα, την Εκκλησία), που διαπερνά την αντιμετώπιση θεμελιωδών ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων, μέχρι τη στάση του «ναι μεν, αλλά».


Πέντε ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις δημοσιεύουν κείμενο με το οποίο καλούν την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα τον αντιρατσιστικό νόμο περί δημόσιας υποκίνησης μίσους, καθώς ο κακοποιητικός λόγος έχει ενταθεί στη δημόσια σφαίρα με αφορμή το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και έχει προκαλέσει κύμα χυδαίων επιθέσεων εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.