Αποκλείστε τη Χρυσή Αυγή από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Αποκλείστε τη Χρυσή Αυγή από το Συμβούλιο της Ευρώπης

Να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να αποκλείσουν από το Συμβούλιο της Ευρώπης τους νεοναζί καλεί τις ελληνικές αρχές το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα European Grassroots Antiracist Movement (EGAM). Το Κίνημα τονίζει την επιτακτικότατα της λήψης της απόφασης, καθώς η πρώτη συνεδρίαση του έτους της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα και σήμερα, Παρασκευή, λήγει η προθεσμία της Ελλάδας για να αποστείλει τη λίστα με τους αντιπροσώπους της «χωρίς τους νεοναζί».

«Η απλή αυτή κίνηση θα αποτελεί ουσιαστικά την εφαρμογή της απόφασης του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, που ανακοινώθηκε επισήμως το Δεκέμβριο. Η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε τότε την ίδια στάση, που τηρούσαν ήδη ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά και ΣΥΡΙΖΑ», παρατηρεί σε σχετική ανακοίνωσή του το EGAM.

Δυστυχώς, συνεχίζει το Αντιρατσιστικό Κίνημα, ορισμένα στοιχεία δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία έχει αποφασίσει να δράσει με τον ακριβώς αντίθετο τρόπο και να συμπεριλάβει τη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένη Ζαρούλια, στην ελληνική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η μεταστροφή στη στάση των ελληνικών αρχών βασίζεται σε «ψευδή επιχειρήματα, όπως το Σύνταγμα και ένας νόμος που δεν υπάρχει καν». Η αλλαγή αυτή της θέσης της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι «κτηνώδης και απαράδεκτη». Το EGAM υπενθυμίζει πως ο πρόεδρος της Βουλής είναι αυτός που αποφασίζει τη σύνθεση της αντιπροσωπείας, «συνεπώς πρόκειται για μια πολιτική απόφαση».

«Η ανανέωση της παρουσίας των νεοναζί στο Συμβούλιο της Ευρώπης θα είναι μια πραγματική προσβολή για όλους εκείνους, Έλληνες και ξένους, που έχουν κινητοποιηθεί κατά του νεοναζισμού στην Ελλάδα», τονίζει το Κίνημα και προσθέτει: μια τέτοια κίνηση «θα σημαίνει στήριξη στο νεοναζισμό, κατά του οποίου το Συμβούλιο της Ευρώπης οικοδομήθηκε και θα στείλει ένα μήνυμα ανοχής στην Ευρώπη σε όλες τις ρατσιστικές πολιτικές δυνάμεις. Τέλος, θα επιτρέψει στους υποστηρικτές της δικτατορίας των Συνταγματαρχών να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα ίδρυμα που βοήθησε στην καταπολέμηση της δικτατορίας και να υποχωρήσει η δημοκρατία στην Ελλάδα».

Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, το EGAM ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά να σεβαστεί τη δημοκρατική του δέσμευση, που ανακοίνωσε το Δεκέμβριο, και να ανακοινώσει σήμερα μια λίστα αντιπροσώπων χωρίς τους νεοναζί.

Πηγη:www.tvxs.gr

63

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση