Επίδειξη αντιδημοκρατικότητας και αυταρχισμού από την Πρύτανη του «Ιονίου»! Προσαγωγές φοιτητών

Επίδειξη αντιδημοκρατικότητας και αυταρχισμού από την Πρύτανη του «Ιονίου»! Προσαγωγές φοιτητών

Επίδειξη αντιδημοκρατικότητας έκανε σήμερα το βράδυ η (υποψήφια στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ) Α. Σαλή Παπασαλή αλλά και η Αστυνομία μέσα στο χώρο του Ι. Πανεπιστημίου. Χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο, η Πρύτανης ζήτησε να αρθεί το άσυλο του Πανεπιστημίου και να εισέλθουν αστυνομικοί μέσα στο κτίριο της Πρυτανείας προκειμένου να συλλάβουν διαμαρτυρόμενους φοιτητές οι οποίοι το μόνο που έκαναν ήταν να έχουν ζητήσει συνάντηση με την κα Σαλή για να της επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους για την υποβάθμιση του ΑΕΙ…

Αυταρχισμός Πρυτάνεως – κράτους…

Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, οι φοιτητές δεν άσκησαν σε καμία περίπτωση οποιαδήποτε βία, δεν έκαναν κατάληψη του χώρου αφού κόσμος μπαινόβγαινε κανονικά, δεν έκαναν ζημιές ή βιαιοπραγίες, δεν απείλησαν κανέναν. Το μόνο που έκαναν ήταν να παραμείνουν έξω από τα γραφεία της Πρυτανείας φωνάζοντας δεικτικά συνθήματα για την άρνηση της επικεφαλής του ιδρύματος να τους δεχθεί!
Ομάδα αστυνομικών μπήκαν όντως και προχώρησαν σε προσαγωγές τουλάχιστον 30 φοιτητών, σύμφωνα με μαρτυρίες εκπροσώπων τους αλλά και δηλώσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, που έσπευσαν στα γραφεία της Ασφάλειας για να προβούν σε παράσταση διαμαρτυρίας και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση των παιδιών.
Η απουσία οποιασδήποτε έκνομης πράξης από τους φοιτητές φαίνεται και από το ότι, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες και οι φοιτητές δεν έχουν (τυπικά) συλληφθεί αλλά προσαχθεί.
Με την ενέργειά της αυτή, η Αναστασία Σαλή φανερώνει ένα εκτός κάθε έννοιας ακαδημαϊκής πρακτικής πρόσωπο, καθώς επιχειρεί με αυταρχικότητα και τη βοήθεια της Αστυνομίας να αποφύγει να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα για σπατάλες δημοσίου χρήματος από τη διοίκηση του ιδρύματος, σε μία εποχή που λόγω κρίσης γίνονται μεγάλες περικοπές στη σίτιση και τη στέγαση των φοιτητών. Μόλις πριν από δύο ημέρες, η φοιτητική παράταξη «Φάσμα» κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι η κα Σαλή ξόδεψε χιλιάδες ευρώ από το ταμείο του ιδρύματος για να ταξιδέψει η ίδια (προφανώς με την ιδιότητα της πολιτευτή της Ν.Δ.) ώστε να παρακολουθήσει ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης! Άραγε, σε μία τέτοια εποχή συμπεριλαμβάνονται στα ακαδημαϊκά καθήκοντα της Πρυτάνεως ταξίδια στη συμπρωτεύουσα για να παρακολουθήσει τον πολιτικό της αρχηγό;
Αναπάντητα παραμένουν και τα ερωτήματα των φοιτητών για την απόφαση της Πρυτανείας να δώσει 48.000€ από τον πετσοκομένο προϋπολογισμό του ιδρύματος στο Δήμο Αθηναίων για τη δημιουργία γλυπτοθήκης ταφικής τέχνης στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών!!!

Γιατί οι προσαγωγές;

Εντύπωση προκαλεί και η σπουδή της Αστυνομίας να καταστείλει με προσαγωγές μία απλή διαμαρτυρία φοιτητών, χωρίς κατάληψη κτιρίου, χωρίς προπηλακισμούς και χωρίς βίαιες συμπεριφορές από πλευράς των παιδιών. Ερωτηματικό αποτελεί το για ποιο λόγο και με ποιο κατηγορητήριο κρατούνται στην Ασφάλεια δεκάδες φοιτητές, ενώ τα ερωτήματα αυτά θέτουν στην ηγεσία της Αστυνομίας τόσο οι εκπρόσωποι της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΚΕ, που από την ώρα που πληροφορήθηκαν την εξέλιξη, βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της Ασφάλειας.

 
ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – 21:25

Τόσο ο Γιάννης Φοντάνας από τη Ν.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ όσο και το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεόδωρος Γουλής, καταδίκασαν την πρακτική της Αστυνομίας υποστηρίζοντας ότι έχει ως στόχο, με εντολή της κυβέρνησης, να κατατρομοκρατήσει όσους επιχειρούν να διαμαρτυρηθούν για τα δεινά που έχουν προκαλέσει οι κυβερνώντες στον ελληνικό λαό.
Για τρομοκρατία που εκπορεύεται από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια και την τρικομματική κυβέρνηση που συμμετέχει, έκανε λόγο ο Γιάννης Φοντάνας σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Start.
Ο Θεόδωρος Γουλής, από την πλευρά του, επιτέθηκε και κατά της Πρυτάνεως Α. Σαλή υποστηρίζοντας ότι έσπευσε να ζητήσει από την Αστυνομία τη σύλληψη των φοιτητών. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι όπως ενημερώθηκε από την ηγεσία της αστυνομίας δεν υπάρχει καμία κατηγορία εναντίον τους…

 

Ανακοίνωση του ΜΑΣ

Η γραμματεία Κέρκυρας του ΜΑΣ  καταγγέλλει την απαράδεκτη προσαγωγή φοιτητών από χώρο του Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 17/1, μετά την ορκωμοσία των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο κτίριο της Ιονίου Ακαδημίας, φοιτητές του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας επιχείρησαν να συναντήσουν την Πρυτανική Αρχή, καλώντας την να πάρει θέση σχετικά με την τροποποίηση (ουσιαστικά κατάργηση) του εξαμήνου εξωτερικού.
Οι φοιτητές ζήτησαν συνάντηση με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου, η οποία, κατά την προσφιλή της συνήθεια, ταμπουρώθηκε στο γραφείο της και αρνήθηκε να δεχτεί τους φοιτητές. Έπειτα, κάλεσε την αστυνομία, που εισέβαλε στο χώρο και με ψευδείς κατηγορίες βιαιοπραγίας έκανε 27 συλλήψεις. Σα να μην έφτανε αυτό, η Πρύτανης, ξεπερνώντας κάθε όριο εμπαιγμού, δήλωσε ότι δεν είχε καμία σχέση με την παρουσία της αστυνομίας!
Οι πρυτανικές αρχές του Ιονίου Πανεπιστημίου, με επικεφαλής την πρύτανη Σαλή – Παπασαλή, υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, άξιοι εντολοδόχοι της κυβέρνησης και του κεφαλαίου, με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής, συμβάλλουν στη γενικότερη προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού που ξεδιπλώνεται τις τελευταίες μέρες. Πρόκειται για πιστή εφαρμογή, όχι μόνο του νέου νόμου – πλαισίου, αλλά του συνόλου της πολιτικής που θέλει το λαό υποταγμένο, να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι.
Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και τους εντολοδόχους της ότι τέτοιες ενέργειες θα βρίσκουν πάντοτε απέναντί τους, πανίσχυρο και οργανωμένο το λαϊκό κίνημα, τη συμμαχία των φοιτητών των λαϊκών οικογενειών με τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους που το συμφέρον τους βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής. Είναι γελασμένοι, αν θεωρούν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν το κίνημα. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: ο λαός θα τους κόψει το βήχα.

Πηγη:http://www.corfupress.com

57

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση