Ζάκυνθος: Ανεπιθύμητη στο νησί η Χρυσή Αυγή. Ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου και Σωματείων του νησιού

Ζάκυνθος: Ανεπιθύμητη στο νησί η Χρυσή Αυγή. Ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου και Σωματείων του νησιού

1Η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στην Ζάκυνθο, τονίζουν το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζόμενων στον Τουρισμό και Επισιτισμό, το Σωματείο Eργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα και ο Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου, με αφορμή επίσκεψη βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Ζάκυνθο το Σάββατο 6 Απρίλη, αλλά και την πρόθεση του ναζιστικού μορφώματος να μοιράσει τρόφιμα και ρούχα «μόνο σε Έλληνες ανέργους».

Στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου σημειώνει:

«Με αφορμή την ομιλία βουλευτή της Χρυσής Αυγής το Σάββατο σε συγκέντρωση στο νησί μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου καταγγέλλει στη ζακυνθινή κοινωνία τους φασίστες, ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Κανένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής να μην έρθει στο νησί μας.

Είναι ανεπιθύμητοι οι υμνητές του Χίτλερ, του Μεταξά, του Παπαδόπουλου.

Κανένας να μη δεχτεί την ελεημοσύνη από τα τσιράκια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.

Ο λαός μας δεν είναι ζητιάνος, αγωνίζεται και διεκδικεί αυτό που του ανήκει. Οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο είναι οι μόνοι που έχουν δικαίωμα να τον καρπωθούν.

Είναι το μακρύ χέρι της άρχουσας τάξης. Σήμερα χτυπάνε τους μετανάστες και προετοιμάζονται για το εργατικό λαϊκό κίνημα και τους αγώνες που έρχονται ενάντια στην αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτικής της ΕΕ και της τρικομματικής κυβέρνησης της χώρας μας».

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό τονίζει:

«Νομίζουν ότι με ελεημοσύνες (τρόφιμα, ρούχα) θα καρπωθούν την αγανάκτηση του φτωχού λαού που εξαθλιώνεται μέχρι θανάτου από το καπιταλιστικό σύστημα.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι ζητιάνοι. Αγωνίζονται με τα ταξικά σωματεία και διεκδικούν τον πλούτο που παράγουν. Παλεύουν για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Για τη λαϊκή εξουσία που κουμάντο θα κάνουν οι ίδιοι και όχι τα μονοπώλια με τους εκπροσώπους τους, τα αστικά κόμματα και τους ναζιστές.

Είναι το μακρύ χέρι του μεγάλου κεφαλαίου, των καπιταλιστών.

Απομονώστε τους, όπως κάνουν παντού σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός τους να τρομοκρατήσουν το ταξικό εργατικό κίνημα να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι στους εκμεταλλευτές του».

«Κανείς να μην δεχτεί από τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απόγονους του Χίτλερ, των χιτών και των δοσίλογων ούτε νερό!», τονίζει το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα, υπογραμμίζοντας: «Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν ανάγκη από έναν ακόμα διαχειριστή της φτώχειας μας, αλλά από τη συλλογική – μαζική δράση ενάντια στο εκμεταλλευτικό αυτό σύστημα που τα δίνει όλα σε αυτούς που υπηρετεί (εφοπλιστές, μεγαλέμπορους-μεγαλοξενοδόχους).

Η ΧΑ είναι όπλο του εκμεταλλευτικού συστήματος, το αποδεικνύουν οι ίδιες οι τοποθετήσεις τους για το πώς θέλουν τον εργάτη (σκυφτό με μεροκάματο 18 € μέσα από τα δουλεμπορικά γραφεία που ανοίγουν), για τα λιμάνια, για τον ορυκτό πλούτο, που αποδέχονται τα χαράτσια κ.ά.

Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Όσο δυναμώνει το εργατικό-λαϊκό κίνημα, ο ταξικός του προσανατολισμός, θα απομονώνεται η επιρροή των φασιστοειδών. Ήδη σε εκατοντάδες περιοχές της Ελλάδας, όπου εμφανίζονται, ο λαός τους απομονώνει.

Το δάσκαλό τους θα τον βρουν από το λαό, η ιστορία το έχει αποδείξει».

Ο Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Τα πλοκάμια του ναζισμού απλώνονται στην πατρίδα μας και εκφράζονται μέσα από τη Χρυσή Αυγή, η οποία διακηρύσσει ότι η σωτηρία της πατρίδας έρχεται με τον αφανισμό των μεταναστών.

Η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που υμνεί τους δικτάτορες Μεταξά, Παπαδόπουλο, αλλά και τη θηριωδία και τον αφανισμό χιλιάδων ανθρώπων από τον Χίτλερ.

Έρχονται στο νησί μας με το φερετζέ της αντίστασης στοχοποιώντας αποκλειστικά τους μετανάστες, ενώ παράλληλα αποτελούν ανάχωμα στον καπιταλισμό και στηρίζουν άμεσα τους εφοπλιστές και βιομήχανους.

Ο Σύνδεσμος Οικοδόμων Ζακύνθου καταδικάζει τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και κηρύσσει αυτούς ανεπιθύμητους στο νησί».

πηγή: 902.gr

83

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση