Όλοι στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη – Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ!

Όλοι στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη – Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ!

Layout 1Προσυγκέντρωση: Άγαλμα Βενιζέλου 6:00μ.μ Δηλώσεις συμμετοχής (δωρεάν μεταφορά) για τα πούλμαν από Αθήνα στο τηλ.: 6974.486.368

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΣΧΟΛΕΙΑ, ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ!

Καταστροφή Κοινωνικών Υπηρεσιών
Η αδίστακτη κατρακύλα της κυβέρνησης προς την ακροδεξιά έχει άμεσες επιπτώσεις στη ζωή του λαϊκού κόσμου. Μέσα στο καλοκαίρι ανακοινώθηκε το κλείσιμο 10 νοσοκομείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με νέα κλεισίματα να προκύπτουν κάθε τόσο! Έτσι χάνονται το λιγότερο άλλες 800 νοσοκομειακές κλίνες για τους φτωχούς, που θα πεθαίνουν αν δεν έχουν να πληρώνουν τις ιδιωτικές κλινικές. Μέχρι και στα δημόσια νοσοκομεία που θα απομείνουν θέλουν να βάλουν έξτρα εισιτήριο 25 ευρώ! Στο ίδιο καλοκαίρι, πάνω από 20.000 μαθητές της Τεχνικής Εκπαίδευσης έχασαν τους τομείς τους, ενώ ανακοινώθηκαν τετραπλές πανελλαδικές εξετάσεις για το Νέο Λύκειο και καταργήσεις άλλων 150 δημοτικών και νηπιαγωγείων. Όλα ευνοούν και πάλι τους κερδοσκόπους κολεγίων και φροντιστηρίων. Οι συνοδεύουσες χιλιάδες απολύσεις, από σχολικούς φύλακες ως γιατρούς, είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Στρατόπεδα συγκέντρωσης αλά Χίτλερ
Η καλοκαιρινή φρίκη συμπληρώνεται με άλλα δύο γνωστά περιστατικά. Τον θάνατο του 19χρονου που “δεν πλήρωσε εισιτήριο” στο τρόλεϊ, η εξέγερση των βασανισθέντων μεταναστών στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας και ο αφγανός που πήδηξε στο κενό από το 2ο όροφο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο. Τα γεγονότα μαρτυρούν πόσο λίγο ενδιαφέρει τους άρχοντες η ανθρώπινη ζωή. Η ζωή μας αξίζει όσο ένα εισιτήριο ή και τίποτα. Γιατί ο ακαθόριστος αριθμός ανθρώπων που κρατούνται για 12 και 18 μήνες χωρίς να έχουν βλάψει κανέναν, δείχνει το μέλλον που ετοιμάζουν για όλους όσους “περισσεύουμε”. Πολλοί περισσεύουν ήδη ως άνεργοι και απολυμένοι, άλλοι περισσεύουν από την πρόσβαση στην Υγεία ή την Παιδεία -και στη χειρότερη θέση περισσεύουν οι κρατούμενοι μετανάστες στα 15 -γνωστά- στρατόπεδα συγκέντρωσης της επικράτειας.

Η παρομοίωση των σημερινών ελληνικών στρατοπέδων συγκέντρωσης με εκείνα της προπολεμικής ναζιστικής Γερμανίας δεν αποτελεί ρητορική υπερβολή. Μιλάμε για χώρους όπου η ζωή κινδυνεύει: ατιμώρητοι ξυλοδαρμοί από ρατσιστές φρουρούς, καμία πρόσβαση σε περίθαλψη, ενώ οι ασθένειες θεριεύουν από το συνωστισμό. Ακόμη κι αν έχεις σπασμένο χέρι οι φρουροί γελάνε μαζί σου. Κάπως έτσι πέθανε στις 27/7 από λοίμωξη ο Μοχάμαντ Χασάν, κρατούμενος στο στρατόπεδο της Κορίνθου. Το άθλιο φαγητό, η ασφυκτική ζέστη στα κοντέινερ, η απαγόρευση επικοινωνίας με τις οικογένειες και τον έξω κόσμο και οι βρωμερές τουαλέτες συμπληρώνουν το βασανισμό. Στα Α.Τ. οι συνθήκες είναι ακόμα χειρότερες: δεκάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά να κοιμούνται στα πατώματα και τους διαδρόμους, άλλοι να περνούν μήνες χωρίς να δουν ήλιο κι ουρανό… Υπάρχουν ακόμη καταγγελίες για βιασμούς και ηλεκτροσόκ από αστυνομικούς! Γι’αυτό και οι αυτοκτονίες (π.χ. του 26χρονού στο Α.Τ. Σερβίων) ή οι δικαιότατες εξεγέρσεις.

Η περιφρόνηση για την ανθρώπινη ζωή είναι λοιπόν κρατική λογική και πολιτική. Καμία απορία που παραμένουν ελεύθεροι οι φασίστες που εφαρμόζουν βιαιότερα την ίδια λογική. Ποιοι θα είναι οι επόμενοι μετά τον 19χρονο Καναούτη και τους μετανάστες; Ήδη έχουν οδηγηθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τοξικομανείς (επιχείρηση “Θέτις”). Μετά ίσως οι άστεγοι που… ρυπαίνουν τους δρόμους, βλάπτουν τον τουρισμό και “μπορεί” να κλέψουν για να ζήσουν; Οι ψυχασθενείς που η κυβέρνηση πετά στο δρόμο, κλείνοντας τα ψυχιατρεία; Οι απεργοί που βλάπτουν την “ανάπτυξη”;

Όσο ανεχόμαστε το τσαλαπάτημα ανθρώπων τόσο θα γινόμαστε κι εμείς τα θύματά τους. Καθόλου τυχαίο ότι ο “φονιάς” των νοσοκομείων φασίστας υπουργός Γεωργιάδης, προσπαθεί να ξαναρίξει το κρίμα για την κακή κατάσταση των υπηρεσιών Υγείας σε όσους δεν πληρώνουν το 5ευρω και ειδικά στους μετανάστες (άσχετα αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι). Ο ρατσισμός είναι όντως το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων…

ΕΝΩΜΕΝΟΙ θα σταματήσουμε την κόλαση
Οι κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας έχουν ήδη ξεκινήσει. Διαδηλώσεις και καταλήψεις για τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις απολύσεις, τις φασιστικές προκλήσεις κυβέρνησης και ΧΑ. Καθήκον και δικαίωμα όλων να στηρίξουμε και να εξαπλώσουμε τους αγώνες. Σταθμός η διαδήλωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσ/νίκης, στις 7/9.

Μετανάστες και ντόπιοι, να τελειώσουμε την βαρβαρότητα κυβέρνησης & Ναζί ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και τα Μνημόνια για ίσα δικαιώματα για όλους!

Όλοι στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη – Διαδηλώνουμε στη ΔΕΘ!
Προσυγκέντρωση: Άγαλμα Βενιζέλου 6:00μ.μ
Δηλώσεις συμμετοχής (δωρεάν μεταφορά) για τα πούλμαν από Αθήνα στο τηλ.: 6974.486.368

  • Λεφτά για σχολεία και νοσοκομεία και όχι για στρατόπεδα συγκέντρωσης!
  • ΚΑΜΙΑ ANΑΚΩXH με τη συγκυβέρνηση των ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ – ΚΑΜΙΑ ANOXH στους NEONAZΙ.
  • Να τους ανατρέψουμε τώρα!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

95

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση