Ο Μιχαλολιάκος αντιγράφει τα λόγια του Χίτλερ

Ο Μιχαλολιάκος αντιγράφει τα λόγια του Χίτλερ

psaaτου Δημήτρη Ψαρρά

Στα «Ενθέματα» της Κυριακής δημοσιεύσαμε  τη συνέντευξη του Δημήτρη Ψαρρά, με θέμα τι πρέπει να γίνει για την αντιμετώπιση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Η συνέντευξη ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το βράδυ. Το Σάββατο το απόγευμα του ζητήσαμε, ένα σύντομο σχόλιο για την κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις συλλήψεις Μιχαλολιάκου και λοιπών στελεχών της Χρυσής Αυγής, το Σάββατο το πρωί. Μας είπε:

«Οι συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής συμμορίας είναι το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της ναζιστικής ομάδας. Είναι γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια έχουν φτάσει στη δικαιοσύνη υποθέσεις με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και μάλιστα έχουν τελεσιδικήσει, χωρίς να σκεφτεί κανείς ότι οι δικογραφίες αυτές περιγράφουν τη δράση μιας οργάνωσης, όπως αυτή που αντιμετωπίζει το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα. Το γεγονός ότι μόνο σήμερα ενεργοποιήθηκε το αυτονόητο ανακλαστικό της δικαιοσύνης ασφαλώς αποδεικνύει ότι τόσο καιρό υπήρχε ανοχή στη δράση της οργάνωσης, αν όχι υπόθαλψη της δραστηριότητάς της.

Οι λόγοι που οδήγησαν την κυβέρνηση στην αλλαγή της στάσης της απέναντι στη Χρυσή Αυγή είναι πολλοί. Αλλά ο κύριος δεν είναι άλλος από την απόφαση της ίδιας της Χρυσής Αυγής να κλιμακώσει τη δράση της τις τελευταίες μέρες. Η κλιμάκωση αυτή εκδηλώθηκε μέσα σε λίγες μόνο μέρες με τη δολοφονική επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ, την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος στο Μελιγαλά και εν τέλει την οργανωμένη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αν δεν επενέβαινε ούτε αυτή τη φορά η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη, θα ήταν σαν να αποδέχονταν οριστικά την πρωτοκαθεδρία της Χρυσής Αυγής και την υποκατάσταση του κράτους από τα Τάγματα Εφόδου.

Δεν πρόκειται για «λάθος» της Χρυσής Αυγής. Η ίδια η φανατική της προσκόλληση στον ναζισμό την υποχρεώνει να ακολουθήσει αυτή την πορεία. Αν θέλει κανείς μπορεί να διαβάσει τα κείμενα των στελεχών της την τελευταία περίοδο, πριν από τη σύλληψη. Όλα μιλούν για «υπέρτατο αγώνα», για «θυσία», για «φυλακίσεις» και «κατατρεγμούς». Και μετά την ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού ο Αρχηγός μιλούσε για τα «ερείπια μιας ρημαγμένης χώρας» και καλούσε τους μαχητές του να μην κάνουν «ούτε βήμα πίσω». Είναι η αντιγραφή των λόγων του Χίτλερ από το κρησφύγετό του στο Βερολίνο. Αυτή η παρατήρηση είναι χρήσιμη και για το μέλλον, εφόσον αφορά και τον τρόπο που θα αντιδράσει η ηγετική ομάδα της οργάνωσης από δω και πέρα».

Δημήτρης Ψαρράς

55

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση