Πορεία Ενάντια Στο Φασισμό Και Την Κρατική Καταστολή ΣΑΒΒΑΤΟ 1/12 12:00 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Πορεία Ενάντια Στο Φασισμό Και Την Κρατική Καταστολή ΣΑΒΒΑΤΟ 1/12 12:00 ΚΑΛΛΙΘΕΑ

«O φόβος που σπέρνουν είναι ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ…
Καλλιθέα, 26 -10-2012: Τάγματα βαρβάρων επελαύνουν σε γειτονιά στις Τζιτζιφιές. Σπάνε πόρτες και εισβάλλουν σε σπίτια Αιγυπτίων συμπολιτών μας. Ξυλοκοπούν ανηλεώς μπροστά στα μάτια των τρομαγμένων παιδιών τους, μετανάστες, γείτονες και φίλους που τούς συμπαραστέκονται. Στην ομάδα κρούσης συμμετέχει και αστυνομικός που οπλοφορεί. Βγάζει το όπλο του και σπάει κεφάλια με τη λαβή του. Προκλητικά επιδεικνύει την αστυνομική του ταυτότητα. Οι συνάδελφοί του τον αφήνουν… ελεύθερο!

 

Καλλιθέα 26-11-2012: Ο συμπολίτης μας οικοδόμος, αγωνιστής Νίκος Κατσίφης δικάζεται εξ αναβολής, στην Ευελπίδων «ως τρομοκράτης»! «Είχε το θράσος» να επιδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στα ταξικά του αδέλφια. Συμμετείχε σε αντιρατσιστική διαδήλωση ντόπιων-μεταναστών στην Καλλιθέα, τον περασμένο Μάη, μετά από αλλεπάλληλες ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον Αιγυπτίων μεταναστών. Το κράτος δεν ανέχεται όσους αγωνίζονται.

 

 

Δύο στιγμές της σύγχρονης πραγματικότητας στην πόλη μας, δύο αποκρουστικές όψεις της σύγχρονης ιστορίας στη χώρα μας: φασισμός-καταστολή. Το φόντο; Οι πολιτικές των μνημονίων, της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Ο λαός, το θύμα της πιο άγριας επίθεσης που έχει εξαπολύσει ο καπιταλισμός, για να ξεπεράσει μια απ’ τις πιο βαθιές του κρίσεις: ανθρώπινες ζωές θυσιάζονται για τα κέρδη. Άστεγοι στα παγκάκια, άνεργοι στις ουρές του ΟΑΕΔ, πεινασμένοι πάνω από κάδους, απελπισμένοι που αυτοκτονούν από ανέχεια, μετανάστες εξαθλιωμένοι, κυνηγημένοι από κράτος και φασίστες.

 

Φασισμός: απαραίτητη εφεδρεία στις κρίσεις του καπιταλισμού. Φροντίζει επιμελώς να τον συντηρεί «φτιασιδωμένο», ώσπου να τον χρειαστεί. Τότε οι μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται το αληθινό του πρόσωπο, αυτό του ρατσισμού και της ωμής βίας. Σήμερα το σύστημα χρησιμοποιεί το ρατσισμό για να αποπροσανατολίσει ιδεολογικά το λαό και να εκτονώσει έτσι την αντίδρασή του στους αδύναμους, ώστε να μείνουν στο απυρόβλητο οι μόνοι πραγματικοί του εχθροί, οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και οι υπηρέτες τους-οι κυβερνήσεις των μνημονίων. Την ίδια στιγμή το κράτος και τ’ αφεντικά χρησιμοποιούν τους φασίστες, τους πλέον πρόθυμους συνεργάτες τους, για να καταστείλουν με την ωμή βία και την τρομοκρατία την αντίσταση του αγωνιζόμενου λαού.

 

Έτσι εξηγείται η «νεκρανάσταση» των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Καλοσυντηρημένοι για χρόνια στην «ελληνορθόδοξη» δημαγωγία και στη χυδαιότητα του μικροαστικού λάιφ-στάιλ, ήρθε η ώρα να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Καταδιώκουν και δολοφονούν μετανάστες, την ίδια στιγμή που παρέα με το κράτος στήνουν κερδοφόρες μπίζνες εις βάρος τους. Πουλάνε φτηνό λαϊκισμό, ανέξοδη φιλανθρωπία και κάλπικη φιλοπατρία στους απελπισμένους ιθαγενείς, την ίδια στιγμή που υπερψηφίζουν στη Βουλή τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών, συναινούν στο ξεπούλημα της Αγροτικής στο μεγαλοτραπεζίτη Σάλα και «χαριεντίζονται» με τα παπαγαλάκια των αφεντικών τους στα μίντια της διαπλοκής. Απ’ την άλλη, απεχθάνονται τις απεργίες και τις διαδηλώσεις, συνεργάζονται όμως με τα ΜΑΤ, κρυμμένοι πίσω απ’ τις ασπίδες τους, όταν είναι να χτυπήσουν το λαό που αγωνίζεται. Γιατί, όσοι αγωνίζονται συνιστούν τη μεγαλύτερη απειλή για το κράτος και τ’ αφεντικά.

 

Σε αγαστή συνεργασία με τους φασίστες, διατελεί και η κρατική τρομοκρατία: άγρια καταστολή κινητοποιήσεων και διαπόμπευση αγωνιστών, βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, πολιτικά δικαστήρια, εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις με πλήρη κάλυψη της αστυνομίας, κρατικά πογκρόμ κατά μεταναστών. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα της κρατικής βίας.
Ούτε η φασιστική τρομοκρατία ούτε η κρατική καταστολή θα μπορέσουν να ανακόψουν την αντίσταση του λαού στον αγώνα για ζωή. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά γεννιούνται λαϊκές αντιστάσεις: αγωνιστικά σωματεία, αυτοοργανωμένες συλλογικότητες, κινήματα αλληλεγγύης, αντιφασιστικές πρωτοβουλίες είναι τα κάστρα της αντίστασης.

Στην Καλλιθέα, ντόπιοι και μετανάστες πορευόμαστε μαζί σε κοινούς αγώνες. Μαζί παλέψαμε και καταφέραμε να ανακόψουμε τη δράση των φασιστικών συμμοριών. Ούτε σπιθαμή ζωτικού χώρου δε χαρίζουμε στους φασίστες. Δε θα αφήσουμε τους Νεοναζί να χτυπάνε τους μετανάστες. Στεκόμαστε στο πλευρό των μεταναστών εργατών και παλεύουμε μαζί για τα δικαιώματά τους, απαιτώντας εδώ και τώρα τη νομιμοποίησή τους, την παροχή ασύλου για τους πρόσφυγες, το δικαίωμα στην ιθαγένεια. Δεν αφήνουμε κανέναν αγωνιστή μόνο του απέναντι στη βία του κράτους. Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη εναντίον του Νίκου Κατσίφη. Απαντάμε με το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτουμε, την αλληλεγγύη και τους συλλογικούς μας αγώνες. NO PASARAN!
Καλούμε το λαό της Καλλιθέας και των γύρω περιοχών σε ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ενάντια στο ΦΑΣΙΣΜΟ και την ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ – πλ. Κύπρου, στις 12 το μεσημέρι

Πρωτοβουλία Καλλιθέας Ενάντια Στο Φασισμό Και Τη Ρατσιστική Βία

108

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση