Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 21/12, με πρωτοβουλία της Ρωσίας ενέκρινε ψήφισμα κατά της ηρωοποίησης του ναζισμού.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στις 21/12, με πρωτοβουλία της Ρωσίας ενέκρινε ψήφισμα κατά της ηρωοποίησης του ναζισμού.

Για την επαίσχυντη ηρωοποίηση του ναζισμού

Υπέρ του ψηφίσματος ψήφισαν 130 χώρες, κατά 3 τρεις χώρες (οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και το Παλάου), ενώ 54 χώρες (μεταξύ αυτών οι χώρες της ΕΕ) απείχαν από την ψηφοφορία.

 Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι ο φασισμός είναι παιδί του συστήματος, του καπιταλισμού, καθώς και το ποιοι είναι αυτοί «που κάνουν πλάτες» στους φασίστες και τους πολιτικούς απογόνους τους.

Στο έγγραφο εκφράζονται, μεταξύ άλλων, σοβαρές ανησυχίες για την άνοδο των εξτρεμιστικών κινημάτων και κομμάτων που προπαγανδίζουν τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον εθνοκεντρισμό και προωθούν την ιδεολογία του φασισμού.

Τονίζεται ότι η ανέγερση μνημείων προς τιμήν των ανδρών των SS, οι παρελάσεις τους και άλλες σχετικές ενέργειες προσβάλουν τη μνήμη των αμέτρητων θυμάτων του φασισμού, κι έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη νέα γενιά, ενώ είναι απολύτως ασυμβίβαστες με τις υποχρεώσεις των κρατών μελών του ΟΗΕ. Επιπλέον, το έγγραφο εκφράζει την ανησυχία του για επαναλαμβανόμενες προσπάθειες βεβήλωσης και καταστροφής μνημείων που έχουν ανεγερθεί στη μνήμη εκείνων που πολέμησαν ενάντια στο ναζισμό κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Μετά την έγκριση του σχετικού ψηφίσματος το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ και ο Καναδάς καταψήφισαν το σχετικό ψήφισμα ενώ οι αντιπροσωπείες των κρατών – μελών της ΕΕ απείχαν από την ψηφοφορία.
Στην πραγματικότητα όμως, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε μια άλλη στάση από τους πολιτικούς εκπρόσωπους του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Η ΕΕ στηρίζει την αναβίωση του ναζισμού στις χώρες της Βαλτικής και πολλές άλλες πρώην σοσιαλιστικές χώρες. Τέτοια παραδείγματα διαστρέβλωσης της Ιστορίας και αντικομμουνιστικής προπαγάνδας έχουμε και στη χώρα μας. Σε άλλες χώρες, αστικές κυβερνήσεις, με την πλήρη στήριξη της ΕΕ, έχουν θέσει τα Κομμουνιστικά Κόμματα στην παρανομία (Βαλτικές χώρες) ή λαμβάνουν μέτρα για απαγόρευση της δράσης τους και των συμβόλων τους (Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία). Την ίδια ώρα η ΕΕ πρωτοστατεί στην καμπάνια της απαράδεκτης ταύτισης του ναζισμού με τον κομμουνισμό.
πηγή:  e-kozani.blogspot.gr
77

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση