Προγραμματικές δηλώσεις ρατσιστικής υποκρισίας

Προγραμματικές δηλώσεις ρατσιστικής υποκρισίας

Ο ρατσισμός θα αποτελέσει βασικό συστατικό στοιχείο της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Αυτό επιβεβαίωσε ο Υπουργός δημόσιας τάξης Νίκος Δένδιας στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους “παράνομους μετανάστες” παραθέτοντας “στοιχεία” που αποδεικνύουν – όπως είπε – πως “είναι απίστευτα μεγάλος ο αριθμός των αλλοδαπών που μετέχει στο σοβαρό έγκλημα”,επιλέγοντας τις κατηγορίες εγκλημάτων που τον βολεύουν (ανθρωποκτονίες – ληστείες με συμμετοχή “αλλοδαπών δραστών” σε ποσοστά κοντά στο 50%). Ξέχασε να πει βέβαια πως η συντριπτική πλειοψηφία των “αλλοδαπών δραστών” είναι κοινοτικοί υπήκοοι και όχι “λαθρο”μετανάστες, ενώ συνολικά, η συμμετοχή των “ελλήνων δραστών” στο έγκλημα έχει αυξηθεί ραγδαία σε όλα τα είδη παραβατικότητας από το 2010 και μετά εξ’αιτίας της φτωχοποίησης και εξαθλίωσης ευρύτατων λαϊκών στρωμάτων. Ο Δένδιας δήλωσε πως θα επιταχυνθεί η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο, θα ενισχυθεί η FRONTEX και θα γίνουν μετατάξεις στην Αστυνομία για να λειτουργήσουν τα υπάρχοντα και να δημιουργηθούν νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης που ονόμασε κομψά “Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών” ακολουθώντας τη γραμμή που χάραξαν οι προκάτοχοί του.
Οι δηλώσεις Δένδια έγιναν λίγο μετά από εκείνες του Σαμαρά, ο οποίος είχε ήδη προαναγγείλλει “αλλαγές του νομικού πλαισίου για την απόδοση Ιθαγένειας στα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται ή μεγαλώνουν εδώ, αλλά και για ολόκληρο το νομικό πλαίσιο της Μεταναστευτικής πολιτικής”. Την ίδια ώρα, οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” αλλά και οι νεοναζί της “Χρυσής Αυγής” κατέθεσαν προτάσεις νόμου για την πλήρη κατάργηση του νόμου περί ιθαγένειας. Ενός νόμου που ήδη εξαιρεί από τη διαδικασία τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που γεννήθηκαν ή μεγάλωσαν εδώ, αλλά και των μακροχρόνια διαμενόντων μεταναστών. Ξέχασαν – βάβαια – να αναφέρουν πως δεν είναι πάνω από 7.000 συνολικά όσοι μετανάστες, ενήλικες ή ανήλικοι, έχουν αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια από τη θέσπιση του σχετικού νόμου έως σήμερα λόγω των ρατσιστικών προϋποθέσεών του! Είναι προφανές πως ο ρατσισμός θα είναι ένα από τα βασικά όπλα της τρικομματικής για την παραπλάνηση του κόσμου τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, την ώρα που ο Σαμαράς θα επιχειρεί να ξεπουλήσει κάθε δημόσιο αγαθό και οργανισμό και να κάμψει τις λαϊκές αντιστάσεις στα νέα μέτρα μνημονιακής λιτότητας. Αβαντάροντας προκλητικά και τους νεοναζί.
Παρά τις διαβεβαιώσεις του Δένδια πως “Η Ελληνική Δημοκρατία δεν μπορεί να αποδεχθεί ούτε την αμφισβήτηση του ρόλου των Σωμάτων Ασφαλείας ούτε την οποιαδήποτε προσπάθεια υποκατάστασης τους” υποννοώντας προφανώς τη Χρυσή Αυγή, 41 βουλευτές ψηφίζουν Χρυσαυγίτη για την θέση του 7ου αντιπροέδρου της Βουλής όταν η Χρυσή Αυγή διαθέτει μόλις 18 βουλευτές. Ανάμεσά τους προφανώς αρκετά από τα ακροδεξιά μπουμπούκια της Νέας Δημοκρατίας. Η ΕΛ.ΑΣ. παραπέμπει στη …Χρυσή Αυγή τους πολίτες που προσέρχονται σε αστυνομικά τμήματα για διαφορές τους με μετανάστες ενώ παρά την αποχώρηση της αριστεράς την ώρα της πρώτης ομιλίας του Μιχαλολιάκου στη Βουλή, Νεοδημοκράτες και Πασόκοι βουλευτές παρακολουθούν ευλαβικά τον φύρερ να περιγράφει την “ασύμμετρη απειλή από τους παράνομους μετανάστες” που απειλεί το Έθνος. Για όλους αυτούς τους λόγους, για το κίνημα και την αριστερά, η αντιμετώπιση του ρατσισμού του συστήματος και των νεοναζί της Χρυσής Αυγής χρειάζεται να αποτελέσουν προτεραιότητες πρώτης γραμμής το επόμενο διάστημα. Οι μαζικές αντιφασιστικές διαδηλώσεις στη Νίκαια και στο Πέραμα δείχνουν το δρόμο. Οι αντιφασιστικές Πρωτοβουλίες που συγκροτούνται σε μια σειρά γειτονιές και πόλεις της χώρας χρειάζεται να στηριχθούν και να πολλαπλασιαστούν. Να κάνουμε μια ευρύτατη αντιρατσιστική καμπάνια που να επιχειρηματολογεί πως για την κρίση φταίει ο τραπεζίτης και όχι ο μετανάστης, αφαιρώντας το ρατσιστικό έδαφος κάτω από τα πόδια των Χρυσαυγιτών. Οι μετανάστες είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής εργατικής τάξης, όχι κίνδυνος και απειλή. Η μόνη απειλή είναι ο Σαμαράς και η τρικομματική του μνημονίου και του ρατσισμού που στρώνουν συστηματικά το δρόμο στους εγκληματίες νεοναζί. Από τη δική μας μεριά ας φροντίσουμε να ξεκουμπιστούν μια ώρα αρχίτερα, ακολουθώντας τους Παπανδρέου και Παπαδήμου στην αποστρατεία από την ενεργό πολιτική δράση.
Θανάσης Κούρκουλας
Πηγη:www.dea.org.gr
68

1 ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση