ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

ΣΥΛΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΒΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Το βράδυ του Σαββάτου 21 Ιουλίου ο Π.Κ. άκουσε φασαρία απέναντι από το σπίτι του που βρίσκεται στο Περιστέρι. Κατέβηκε να δει τι συμβαίνει και είδε έναν αστυνομικό να πατάει στην κοιλιά ένα μετανάστη που ήταν ξαπλωμένος στο οδόστρωμα φορώντας χειροπέδες.

Ο Π.Κ. αγανακτισμένος τους ρωτάει γιατί…
πατάνε τον άνθρωπο, και ο αστυνομικός τραβώντας το πόδι του απαντά ότι δεν τον πατάει. Την ίδια στιγμή πλησιάζει δεύτερος αστυνομικός που του λέει «Αυτό δεν ήταν πάτημα, αυτό είναι» και ρίχνει μια κλωτσιά με όλη του τη δύναμη στο συλληφθέντα.
Στη συνέχεια ήρθαν άλλοι δύο αστυνομικοί καθώς και δύο άτομα με πολιτικά (ασφαλίτες, φασίστες ή δύο σε ένα), που έσπευσαν να υποστηρίξουν τους αστυνομικούς και όλοι μαζί επιτέθηκαν φραστικά στον Π.Κ.

Αποτέλεσμα:
ο Π.Κ. συλλαμβάνεται, με τις κατηγορίες της«αντίστασης κατά της αρχής», «απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου», «ψευδή ανωμοτί κατάθεση», ενώ αύριο 24/7, θα οδηγηθεί στον ανακριτή.
Το ρατσιστικό περιστατικό και η απόπειρα φίμωσης όσων αντιστέκονται στα ξυλοκοπήματα εναντίον μεταναστών, δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά.

Πρόκειται για γενικευμένες πρακτικές της ΕΛ.ΑΣ. που σκοπό έχουν από τη μία να στοχοποιήσουν τους μετανάστες ως «επικίνδυνους εγκληματίες» που απολύτως φυσιολογικά μπορούν να ξυλοκοπούνται βάναυσα, ενώ από την άλλη επιχειρούν να αποθαρρύνουν κάθε προοδευτικό άνθρωπο ώστε να μην αντιδρά η κοινωνία μπροστά σε τέτοιες αποκρουστικές εικόνες φασιστικής έμπνευσης και πρακτικής.

Εντάσσονται, στη γενικότερη προσπάθεια να στραφεί η οργή του κόσμου εναντίον των μεταναστών αντί για τους πραγματικούς υπαίτιους της εξαθλίωσής: της τρόϊκας εσωτερικού και εξωτερικού, των τοκογλύφων και των εργοδοτών σαν τον Μάνεση που υποστηρίζονται με απροκάλυπτες επεμβάσεις ΜΑΤ ενάντια σε απεργίες όπως της Χαλυβουργίας.

Απέναντι στη ρατσιστική κρατική βία και το φασισμό αντιτάσσουμε την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 9:30 πμ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, στο ΚΤΙΡΙΟ 9.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Την άμεση απελευθέρωση του Π.Κ. Την απόδοση κατηγοριών στους αστυνομικούς για την ρατσιστική βία που άσκησαν στον συλληφθέντα μετανάστη.
Εχθρός μας τα μνημόνια της ανεργίας και της εξαθλίωσης, όχι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Περιστερίου

83

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το θέμα είναι να έχει στήριξη από τους γείτονες, αλλά αφού μόνο αυτός διαμαρτυρήθηκε είμαι απαισιόδοξος!

  2. Ξέρουμε πολύ καλά ποιοί είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι για το κατάντημα μας, είμαι όμως περίεργος αν αυτός ο κύριος θα έκανε τις ίδιες κινήσεις αν έβλεπε Πακιστανούς να κλέβουν γριούλες οι Αφγανούς να μαχαιρώνουν παππούδες για να τους πάρουν τις συντάξεις.

    Δεν είδα καμιά πορεία συμπαράταξης για τους Έλληνες που έχουν αυτοκτονήσει μέχρι τώρα που για αυτό δεν φταίνε οι λαθρομετανάστε αλλά τα μνημόνια της ανεργίας και της εξαθλίωσης όπως αναφέρετε ή για τους έλληνες που πεινούν ή για τους Έλληνες που δολοφονούνται από λαθρομετανάστες , που ληστεύονται από λαθρομετανάστες, που φοβούνται να ξεμυτίσουν από το σπίτι τους μόλις πέσει η νύχτα.

    Κύριοι και Κυρίες της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» είστε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

    • Φίλε Αντρέα, η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» κατεβαίνει σε κάθε απεργία μαζί με όλους τους εργαζομένους και στην περίπτωση του Δ.Χριστούλα που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα εμείς πήγαμε εκεί το απόγευμα μαζί με όλους τους άλλους. Μάλλον εσύ είσαι αυτός που δεν συμμετέχεις στις διαμαρτυρίες, γι’αυτό και δεν μας έχεις δει ποτέ.

  3. Να μην είσαι καθόλου απαιδιόδοξος από τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι, έστω και λίγοι, που υψώνουν το ανάστημα τους στην αδικία.

Γράψτε μια απάντηση