Παρέμβαση στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας «Άγ. Παντελεήμων»

Παρέμβαση στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας «Άγ. Παντελεήμων»

Σήμερα Παρασκευή 07/09/12, έγινε παρέμβαση στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας «Άγ. Παντελεήμων».

Στην παρέμβαση συμμετείχε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ της Β’ Πειραιά Τζένη Βαμβακά, η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Κορυδαλλού και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Πάμε Αλλιώς» Καίτη Κυλλάκου, ο γραμματέας του ΣΥΝ Κορυδαλλού Χάικ Κασαρτζιάν, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κορυδαλλού & του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Νίκαιας-Ρέντη, μέλη της κίνησης «Αδέσμευτοι Μαχητές των Δρόμων «ΑΛ.ΑΝΥ.Α» καθώς και μέλη της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό».

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης ενημερωθήκαμε από γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους εργαζόμενους για τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, που έχουν ως αποτέλεσμα την σημαντική δυσλειτουργία του. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές τόνισαν οτι κάνουν αγώνα για να σώσουν τους αρρώστους καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και δεν καλύπτονται βασικά λειτουργικά έξοδα του νοσοκομείου.
Ο Παν. Παπανικολάου (Επιμελητής Α’, μελος του ΔΣ του Νοσοκομειου και της ΕΙΝΑΠ) δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η δημόσια υγεία δεν είναι μόνο θέμα των λειτουργών της δημόσιας υγείας, πρέπει να πάρει συνολικά την υπόθεση στα χέρια του γιατί πλέον κινδυνεύουμε, όχι με υγειονομική κρίση αλλά με υγειονομική γενοκτονία.»Ενημερώσαμε το προσωπικό για τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην Δ.Ε.Θ. και τους καλέσαμε να είμαστε σε διαρκή επαφή και να συμμετέχουμε μαζί και όσο πιο μαζικά μπορούμε σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις!

43

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση