Δελτίο Τύπου της Κοινότητας της Τανζανίας στην Ελλάδα για τη φασιστική επίθεση στα γραφεία της

Δελτίο Τύπου της Κοινότητας της Τανζανίας στην Ελλάδα για τη φασιστική επίθεση στα γραφεία της

Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Καταγγέλλουμε στον φίλο ελληνικό λαό την απρόκλητη και δολοφονική επίθεση που δεχτήκαμε την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 10 μέλη της κοινότητάς μας και τα γραφεία μας στη οδό Λεμεσού 1 στην Πλατεία Αμερικής.

Άτομα που μας συστήθηκαν σαν επιτροπή κατοίκων πρώτα μας ζήτησαν τα σχετικά έγγραφα με τα γραφεία μας, παρότι δεν είχαν κανένα δικαίωμα καθώς δεν ήταν αστυνομικοί.

Εμείς σε ένδειξη καλής θέλησης τα δείξαμε και αποχώρησαν. Επέστρεψαν όμως την επόμενη μέρα μαζί με 60-70 άτομα που μας έβριζαν και μας απειλούσαν. Όταν η αστυνομία μας απομάκρυνε από τα γραφεία μας για λόγους ασφάλειας αυτή η ομάδα λίγο αργότερα εισέβαλλε σε αυτά και τα κατέστρεψε ολοσχερώς.

Όταν ο πρόεδρος της κοινότητάς μας Φράνσις Γουίλιαμς πήγε στο Α.Τ. Αγ. Παντελεήμονα να καταθέσει για τα γεγονότα δέχτηκε επιθέσεις και απειλές από ομάδα ατόμων που βρισκόταν έξω από το τμήμα και προφανώς τον είχε παρακολουθήσει. Παρόμοια αντιμετώπιση είχε και η δικηγόρος μας Γ. Κούρτοβικ.

Πιστεύουμε ότι αυτά τα γεγονότα και οι επιθέσεις δεν ταιριάζουν σε μια χώρα που επικαλείται την δημοκρατία και τον Ξένιο Δία.

Η κοινότητά μας περιλαμβάνει πολλά άτομα που ζουν χρόνια στην Ελλάδα και τα παιδιά μας την θεωρούν πατρίδα τους.  Από την επίσημη ίδρυσή της το 2002 και στα γραφεία μας στην οδό Λεμεσού που λειτουργούν εδώ και 3 χρόνια, η κοινότητα της Τανζανίας διοργανώνει δημιουργικές δραστηριότητες, π.χ. δανειστική βιβλιοθήκη, δημιουργικά παιχνίδια και καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη νεολαία και για την ενίσχυση των δεσμών με την τοπική κοινωνία

Έχουμε και εμείς τις ίδιες αγωνίες και προβλήματα με τους Έλληνες συμπολίτες μας. Υποφέρουμε το ίδιο από την φτώχεια, την ανεργία, την εγκληματικότητα και την υποβάθμιση της γειτονιάς μας.

Αντί για την ρατσιστική διαίρεση σε Έλληνες και ξένους, που προωθούν νεοναζιστικές ομάδες και κόμματα σαν την Χρυσή Αυγή, προτείνουμε την αρμονική συνύπαρξη και τους κοινούς  αγώνες  για τα κοινά μας προβλήματα.

Καλούμε τον ελληνικό λαό μαζί με τις κοινότητες μεταναστών να παλέψουμε μαζί για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας.  Να μην επιτρέψουμε στο φασισμό να μετατρέψει σε ζούγκλα και πόλεμο συμμοριών την Πλατεία Αμερικής και άλλες γειτονιές. Σαν κοινότητα λογαριάζουμε να πάρουμε άμεσα πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε όσους μας επιτίθενται λέμε καθαρά ότι δεν μας φοβίζουν και δεν πρόκειται να μας διώξουν από τα σπίτια μας.

Τους καλούμε να σκεφτούν –αν μπορούν– έστω για λίγο τι τους φταίνε τα βιβλία και τα παιχνίδια των παιδιών μας γιατί αυτά κατέστρεψαν και αυτό μας πλήγωσε πολύ περισσότερο από τα τζάμια και τα έπιπλα.

Πηγη:www.left.gr

43

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • Συμφωνουμε με τον ορο ότι κι εσεις θα παρετε σπιτι σας τους ελληνες αστεγους.

    • Έίσαι τόσο αφελής που νομίζεις ότι από αυτή την ιστορία θα βγεις κερδισμένος. Χωρίς την κάλυψη της αστυνομίας , δεν θα κρατούσατε ούτε τρεις μέρες. Κι αν σε κάποιους φτωχούς και ξεμοναχιασμένους κάνετε επίδειξη δύναμης…αυτο δεν σας εξασφαλίζει καθόλου την νίκη. Πρέπει πρώτα να τσακίσετε τα πλήθη των γενικών απεργιών, τη μαχόμενη κοινωνία που είναι εναντίον σας (και γι’αυτο άλλωστε δεν εμφανίζεστε ποτέ στις απεργίες)

      Θα συντριβείτε. Σύντομα θα βρεθείτε στην ίδια θέση με την στρατιά του Πάουλους στο Στάλινγραντ. Τότε, μετά απο πολλές νίκες (πραγματικές , όχι σαν τις δικές σας) ,τα ναζιστικά στρατεύματα άκουσαν το τρομερό δίλημμα:»Παραδοθείτε, ή θα Πεθάνετε!»

      Η ώρα πλησιάζει.

Γράψτε μια απάντηση