«Η Χρυσή Αυγή είναι ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη»

«Η Χρυσή Αυγή είναι ντροπή για την Ελλάδα και την Ευρώπη»

Eπιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά απέστειλε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος Μπενζαμάν Αμπτάν. Σε αυτήν του επισημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα όπως όλα τα άλλα, αλλά και ότι αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα.

Με αφορμή τη συμμετοχή της βουλευτού του κόμματος Ελένης Ζαρούλια στην ελληνικη κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που συμμετέχει στις εργασίες της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Αμπτάν, έστειλε επιστολή στον κ. Σαμαρά στην οποία αναφέρει πως η Χρυσή Αυγή είναι νεοναζιστικό κόμμα και αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα η συμμετοχή βουλευτών της στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Σε αυτήν τονίζει ότι η συμμετοχή της Ζαρούλια στην ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης ανήκει αποκλειστικά στον έλληνα πρωθυπουργό που, όπως διευκρινίζει, θα μπορούσε να παρέμβει, ώστε σ’ αυτήν την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία να συμμετέχουν μόνο βουλευτές από δημοκρατικά κόμματα.

Μάλιστα, ο κ .Αμπτάν τονίζει πως η συμμετοχή της γυναίκας του αρχηγού του νεοναζιστικού αυτού κόμματος σε μία κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος αναφέρεται σε ρατσιστικές δηλώσεις της κυρίας Ζαρούλια, ναζιστικούς χαιρετισμούς του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, βιαιότητες που διαπράττονται από τα μέλη αυτού του κόμματος με τη συμμετοχή βουλευτών, εναντίον μεταναστών και δημοκρατικών Ελλήνων πολιτών και συσχετίζει αυτά τα γεγονότα, με τ’ αντίστοιχα που έχουν συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σηματοδοτούν, όπως υπογραμμίζει, την επικινδυνότητα της ανόδου του νεοφασισμού στην Ευρώπη.

Τέλος καλεί τον κ. Σαμαρά , να αποκλείσει από τη σύνθεση της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, τόσο την Ελένη Ζαρούλια όσον και τους υπόλοιπους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

32

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση