Κατά 80% αυξήθηκαν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία

Κατά 80% αυξήθηκαν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία

Ο αριθμός των Ελλήνων που εγκαθίστανται στη Γερμανία αυξήθηκε κατά σχεδόν 80% στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012 καθώς όλο και περισσότεροι πολίτες νοτιοευρωπαϊκών χωρών που πλήττονται από την χρηματοπιστωτική κρίση καταφεύγουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

 

Η γερμανική στατιστική υπηρεσία ανέφερε ότι 501.000 ξένοι εγκαταστάθηκαν στη χώρα κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2012–αύξηση 15% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.
Ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες, αλλά οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η χώρα θα αποφύγει το είδος της ύφεσης που πλήττει πολλές χώρες από την 17μελή ευρωζώνη.
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ραγδαία αύξηση των μεταναστών από χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης χρέους -από την Ελλάδα ο αριθμός των μεταναστών αυξήθηκε κατά 78% και κατά 53% από την Πορτογαλία και την Ισπανία.
Συνολικά καθ΄ όλη τη διάρκεια του περασμένου χρόνου παρατηρήθηκε αύξηση της μετανάστευσης ύψους 20%.
Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι μετανάστες -306.000- που έφθασαν στη Γερμανία προέρχονταν από χώρες της ΕΕ.
Πηγή: thebest μέσω left.gr
66

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Γράψτε μια απάντηση